Kunnen we de naad om het kozijn bij de buiten deur dicht kitten? zoja waarmee dan?

je kan nu namelijk een beetje naar binnen kijken.daarbij hebben we het idee dat het dicht kitten bijdraagt aan het isoleren. klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het met verschillende soorten kit afdichten waaronder siliconekit, acrylaatkit etc. Echter mag alleen aan de binnenzijde de naad dicht gekit worden zodat de spouw kan blijven "ademen".

Het beste is dit met een kitspuit met siliconenkit af te dichten. Als het binnen en buiten wordt opgebracht ontstaat vanzelf een isolerende spouw.

Normaal gesproken wordt dit soort kieren en naden gedicht met PUR. Dit isolatiemateriaal zet uit tijdens het drogen, waardoor het dieper in de kieren doordringt.

Om dergelijke voegen te dichten gebruikt men een elastisch voegmiddel omdat de deur nog moet kunnen leven ifv temperatuur en vochtigheid. Daartoe gebruikt met Siliconemastiek "Bouw" bv van Rubson of Soudal. Kost respectievelijk € 5,29 en € 7,35 voor 300 mL. Toegevoegd na 55 seconden: Vermelde prijzen komen uit de Brico Techniek catalogus 2012

Bronnen:
http://www.rubson.be/new/nl/onzeproducten/...
http://www.soudal.com/soudalweb/productDet...

Ja, dichtkitten die handel. Zeker als je naar binnen kunt kijken scheelt dat flink, want nu is het een tochtgat. (kijk je helemaal naar binnen of alleen een stukje, dus in de spouw? Als helemaal dan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant kitten) er zijn diverse kitwijzers: http://www.denbraven.nl/kitwijzer-79 http://www.rubson.be/new/nl/onzeproducten/02_voegkitten/07_tocht_BENL_NL beiden komen uit op een acrylaat kit. (logisch want die zijn Overschilderbaar, siliconen niet)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100