Hoe maak ik een oud koksmes weer scherp en roestvrij?

Een oud koksmes gevonden in de keukenla van m'n oma maar zo bot als een heipaal en zo roestig als wat.
Hoe maak ik hem weer gebruiksklaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Roestvrij maken doe je met een staalspons (zie afbeelding). Om het mes vervolgens scherp te maken gebruik je een zogeheten aanzetstaal (zie filmpje voor uitleg door Gordon Ramsay).

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=syvvxx3eGpI

Als je denkt dat het mes het waard is, moet je het naar een goeden messenslijper brengen , hij zal het dan polijsten en naar behoren slijpen. Met een aanzetstaal slijp je geen messen, je slijpt alleen het braampje weg wat ontstaat bij het snijden , met een goed geslepen mes. Slijp bedrijven zie link

Bronnen:
http://www.messenslijpen.nl/
http://www.messenslijperij.nl/

Ik doe dat gewoon met een stukje schuurpapier. Standaard in de keukenla liggen speciaal voor een oud broodmes (nog van mijn oma) dat soms door vochtigheid roestig wordt. Voor de rest: het scherp houden van een mes. Simpel; ik heb gegoogled op een vleesverwerkingsbedrijf (uitbenen) hier in de buurt. Even langsgefietst en die jongens slepen meteen mijn mes even voor me, ideaal!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100