Hoe kun je stickers netjes verwijderen van tegels?

Ik ben zojuist ingetrokken in een nieuw appartement, nu zitten overal op de tegels in de keuken lelijke oude stickers die volgens mij zelfs een beetje door het gasfornuis in de tegel gebrand is? Ik vroeg mij af wat de beste manier is om deze weg te halen, een fohn heb ik geprobeerd maar dat duurt zo lang en lijkt bijna geen effect te hebben.

Toegevoegd na 13 minuten:
Het zijn overigens geen papieren stickers, het lijkt plastic te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn kleine flesjes lijm-, stickerverwijderaar te koop in elke dhz zaak. Gamma, Brico, enz maar ook bij de drogist.

Een ander aanrader van oma: Stickers laten zich prima verwijderen, met pindakaas. Smeer het eerst dik erop, laat het inwerken en u kunt de sticker verwijderen.

Wasbenzine werkt ook vaak erg goed! Op tegels wel veilig te gebruiken in principe, op b.v. plastic uitkijken. Dan kan het vlekken geven.

Voor de niet geplastificeerde (papieren stickers) werkt stickerverwijderaar van HG erg goed. Ook kan een ruit krabber prima werken.

Lampenolie werkt ook heel goed. Zo haal ik ongewenste stickers van nieuwe spullen af. Koop maar eens lampen (en dan bedoel ik de lamp waar je de lichtbol in doet, en niet de lichtbol zelf) daar zitten altijd stickers op, met het merk, of een barcode, vol in het zicht! Zo lelijk!

Koop een flesje petroleum-ether en doe wat op een doekje/stukje keukenrol even wrijven en klaar.

Gebruik een haarfohn ,en beweeg de fohn op ongeveer 20 cm,hierna gemakkelijk te verwijderen gewoon aftrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100