Hoe krijg ik een mooie betonvloer waar je op kan wonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Egalisatie vloei vloer gebruiken. Hoef je alleen aan te maken en door de zwaartekracht vult het zich geheel vlak uit en waterpas (snel droog: 2 uur): http://www.beamix.nl/bouwadvies/site/productinformatie/NL/Vloeien_van_dunne_lagen/17/26 Daarna met betonverf in de gewenste kleur verven: http://www.gamma.com/assortiment/verf-en-beits/mengverf/gamma-betonverf/

Door een professioneel bedrijf in te schakelen, die hierin gespecialiseerd is. Het is een speciale techniek die je niet 123 zelf kan doen.

Als de beton nog niet droog is, kan je de vloer "vlinderen". Dit is het schuren en polijsten van een betonvloer. Voor meer info google: vlinderen.

Ik begrijp de "min" niet bij jc54 (en weeral zonder motivatie), dit is een zeer veel toegepaste techniek en geeft een zeer sterke perfect gladde vloer. Men noemt dit vlinderen of troffelen of polieren en wordt gedaan na +/- 3,5 a 4 uur na het gieten. De vloer is al begaanbaar maar net niet volledig uitgehard. Bovendien strooit men er kwarts is een zeer sterke en slijtvaste laag van de maken.

Bronnen:
http://bouwinfo.be/forum/threads/149374-be...

Als je deze zelf gaat storten gebruik dan in ieder geval parelgrind in de betonmortel, door de fijnere grind kun je de vloer mooier krijgen. Vlinderen is noodzakelijk, tijdstip van begin is afhankelijk van hoe hard het droogt en de omgevingstemperatuur, zodra je op de beton kunt staan zonder dat je er in zakt moet je beginnen, je strooit als eerste metselzand met cement verhouding 1:2 erover,je zet dan eerst de grotere schuurbladen eronder en schuurt de hele vloer dicht en wanneer de vloer bijna droog aanvoelt haal je de schuurbladen eronder uit en ga je de vloer afvlinderen en super glad maken. Als je dit nog nooit gedaan hebt, oefen dan eerst op de droge, dan weet je tenminste wanneer het naar rechts schiet omhoog lichten bij het handvat en wanneer naar links schiet als je het naar beneden duwt Houd er wel rekening mee dat je niet in de hoeken kunt komen en 5 cm van de randen afblijft, dit moet je dan handmatig schuren en dicht spanen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100