Kan ik nadat ik het 1x gelakt heb en weer moet schuren afnemen met thinner?

Het betreft parket lak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Thinner is zeer brandgevaarlijk en uitermate ongezond om het in te ademen!!!! NOOIT DOEN!! Zuigen en daarna e.v.t. met een vochtige doek is prima! Parketlak is er ook op waterbasis, die dus bijna niet stinkt. Gewone parketlak, moet je ook zo min mogelijk inademen, dus voldoende ventileren! Gebruik e.v.t. een ventilator, om de schadelijke dampen je huis uit te blazen. Zie ook de info op de bus.

Gewoon ligt schuren, stof opzuigen met stofzuiger of met een vochtige doek opnemen en u kan de volgende laag aanbrengen. Waarom thinner, en wat afnemen ?

Thinner zou ik niet doen, of proberen op een klein stukje. Je hebt kans dat de lak oplost of dof wordt. Gewoon st Marc ontvet goed genoeg.

Nee joh,niet met thinner afnemen,dan krijg je een smeer boel en allemaal strepen die je dan weer weg moet schuren,volg de gewone weg en dat is,ontvetten schuren, lakken,schuren en dan aflakken evt nog een lak laag er overheen,voor het afslijten. Suc6

Maak tijdens het lakken en schuren en aflakken nooit geen gebruik van oliehoudende en agressieve materialen. Dat tast de eerdere laklaag aan en tevens ook de nieuwe. Het resultaat kan een vlekkerige onregelmatige laklaag opleveren, mede door het inwerken van de thinner. Na het schuren, kunt u het afnemen met een stofdoek en als het moet met een licht vochtige doek ( maar het liefst droog ), vergewis u er dan wel van dat als u de volgende laag aanbrengt dat de vloer weer kurkdroog moet zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100