Hoe moet je een randje van ongeveer 1 centimeter afhalen van een plaat acrylglas?

Wat voor gereedschap gebruik je hiervoor?

Toegevoegd na 9 minuten:
De dikte van de plaat is 5mm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt een beetje van de dikte af. Als het kleiner is dan 5 mm zou ik een stanleymes gebruiken langs een stalen liniaal. Evt Liniaal vastzetten met lijmklemmen. Goed insnijden aan TWEE kanten, dan een lat onder de breeklijn leggen en voorzichtig afbreken. Evt bijschuren (met een schuurschijf op de boormachine). Succes!

Het gemakkelijkst gaat dit op een lintzaag of eventueel een cirkelzaagtafel. Daarna is het zaak de randen weer netjes te maken. Dit gaat het mooist met een brander. Beweeg de brander met de punt van de vlam langs de beschadigde zijkant. Doe dit niet te langzaam want dan gaat het smelten. Je zal zien dat de zijkant weer mooi transparant wordt. Suc6

Klinkt heel raar. Maar ik zou het met een vijl doen. Mooiste resultaat maar je bent even bezig.

Als de snijkant dan toch niet zichtbaar is kan u dit makkelijk met een wipzaag doen. Leg wel een vod tss de plaat en de onderplaat van de zaagmachine om geen krassen te maken in uw plaat.

omdat het vrij dus is zal zagen wrss niet gaan lukken als er zo'n klein randje af moet. (het buigt en kan rafelig worden als gebruikt men zaagje met fijne tandjes) heb het zelf nog nooit gedaan maar zou het op de volgende manier proberen: randen afplakken met tape (tot waar je moet zagen) en tussen 2 platen klemmen. (hier wel doeken tussen doen om krasjes te voorkomen) en de boel vastzetten met lijmklemmen en mogelijk een bankschroef als het gaat passen (lijmklemmen zijn om het hout vast te houden dus) ;-) het deel wat boven de platen uitsteekt (die cm welke eraf moet) met een vlakschuur bewerken (eerst grof zodat het opschiet, en daarna fijn als je bijna op de planken komt) een dremel met mini cirkelzaag zou eventueel ook kunnen lijkt me geen oplossing bij een langer te bewerken stuk (zigzag/zwabberen?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100