Hoe kun je het beste een ijzeren staaf zagen?

Ik zou een ijzeren staaf zagen en dat zou makkelijk zijn met een ijzerzaag maar het valt tegen. Hoe zou je het beste een ijzeren staaf kunnen doorzagen, zijn er bedrijven die het voor je kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het snelste en gemakkelijkste is een haakse slijper. Een beetje klusbedrijf of autogarage heeft deze vast wel. Maar zullen dergelijke zaken niet gauw uitlenen. Mischien dat je het mee kan nemen om het daar terplekke door te laten slijpen. Wellicht is er iemand in de buurt die zo'n ding heeft liggen. Even rondvragen ;)

Slijptol, met doorslijpschijf (de dunne). Als het een holle buis is en niet al te groot in diameter: pijpensnijder. Ook een decoupeerzaag met ijzerzaagje moet wel lukken.

Er is vast wel even een buurman die een slijptol heeft, o een slijpmachine. zo'n ding kun je ook huren maar dat kost een hoop. Bo=rent bijvoorbeeld.

hoi Janny, heel toevallig heb ik hetzelfde probleem aan de hand, maar dan een vierkante 'staaf' van maar liefst 80x80mm!! moet mooi recht worden afgezaagd, dus twee keer. één keer heb ik het nu gedaan, moet dus nóg eens. dan heb ik een massief blok van 80x80x100 mm. hoe? dat was jouw vraag. welnu, op ellebogenstoom, oftewel handzaag. het duurt even, maar na enkele uren noeste arbeid heb je wat. elke dag een stukje zagen, want je hele lijf doet er zeer van. dan moeten er nog gaten in, waarvan één gat van 28 mm. voor dat probleem heb ik nog geen oplossing bedacht. het antwoord is nu wel duidelijk, als je geen buurman hebt die het voor je wil/kan doen, moet je zelf aan de slag. suc6! ohja, voor dat grote gat van mij, zoek ik iemand in de buurt van de Hoeksche Waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100