Hoe stel je je vloerverwarming het beste in?

In onze koude keuken hebben we electrische vloerverwarming, met dank aan de vorige eigenaars. Nu gaan we de winter in en willen we die gaan gebruiken. Hoe schakel ik deze het beste, qua tijden ed. Overdag zijn we niet veel thuis. Het is een electrische vloerverwarming die ondiep (Net onder de tegels) ligt.

Toegevoegd na 18 uur:
Vloerverwarming reageert anders dan gewone verwarming.Ik ben op zoek naar iemand die ervaring heeft met een elec. vloerverwarming en het instellen van zo'n verwarming als hoofdverwarming voor een onregelmatig gebruikte ruimte

Weet jij het antwoord?

/2500

zet hem zo min mogelijk aan de enige die er vrolijk van wordt is je energie leverancier.

Electr. vloerverwarming is eigenlijk alleen bedoeld als comfortverwarming. Dit houd in dat de vloer niet koud aanvoelt. het inregelen is vaak een gevoelskwestie. Het aanzetten heeft geen zin als je er direct warmte van wil hebben. Het is ook een rekensommetje. Vermenigvuldig het aantal watt met het aantal uren die de verwarming moet aanstaan. B.V. 400 watt x 24 uur= 9600 watt. Neem je een electr. kachel die is 2000 watt X b.v. 4 uur = 8000 watt. Bekijk nu wat voor soort verwarming je wil toepassen. Misschien een combinatie er van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100