Beste manier om een schouw aan een muur te bevestigen?

Ik heb een bio-ethanol haard. Door veranderd interieur wil ik hier nu zelf een schouw omheen maken. Dit is ongeveer de bedoeling: http://www.welke.nl/lookbook/Frouke/Inspirerend/Frouke/Mooie-kleur-op-de-muur.1340636406.

Nu gaat die schouw maken wel lukken, maar ik zit ermee hoe ik hem aan de muur bevestig. Ik zie twee mogelijkheden:
1) Er een stel scharnieren aan schroeven en die scharnieren op de muur schroeven. Maar dan zie je lelijke scharnieren.
2) Een dwarslatje aan de muur schroeven en de schouw vastschroeven aan dat dwarslatje. Dit is onzichtbaar, maar wel een vrij permanente oplossing vooral als ik de schroeven onzichtbaar wil wegwerken. De schouw kan er dan alleen af met breekwerk.

Zien jullie nog andere mogelijkheden zodat ik geen schroeven of andere bevestigingsmateriaal zie, maar zodat de schouw wel van de muur kan als het moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De haard eerst aan de muur is veiliger, alleen moet je dan goed gaan meten om het omhulsel precies goed te krijgen. Ik zou een stevige plaat nemen als achterwand. Je kan de bovenste plank los laten, paar balkjes aan de binnenkant en hij kan er niet vanaf glijden, eventueel aan de achterkant een wit schroefje vanaf de zijkant het balkje in. Met de plank eraf kan je de schouw makkelijk aan de muur vastmaken. Helemaal los kan ook, maar als er dingen op staan zou ik dat niet doen, als iemand (bijvoorbeeld op een feestje) eraan zit ligt alles er snel af. Als je ook een onderplaat maakt, die zijn normaal tegen het spatten, dan kan ie niet naar voren vallen, dan is helemaal los geen probleem en kan je hem zelfs verplaatsen. Toegevoegd na 2 minuten: met '''Helemaal los kan ook'' bedoel ik alleen het omhulsel. op het laatst bedoel ik met "" dan is helemaal los..'' alles, dus schouw en haard. Sorry dat ik het nu weer ingewikkeld heb gemaakt. ;-) Je hebt gewoon veel opties.

In uw verplaatsbaar deel maakt u holtes die u dan over haken kan hangen die in de muur zitten, een beetje zoals u een klok aan de muur hangt maar dan veel steviger.

je kunt standaard plankdragers (rails!) aan de muur bevestigen, als je deze dusdanig plaatst dat deze tussen de buitenwanden komen is het goed. je kunt de plankdragers dan bovenaan de rails doen en het geheel hier aan op hangen. de positie wordt dan gefixeerd door de punten aan het einde van de plankdragers (gaatjes van te voren boren en verzinken zodat ze er makkelijk in gaan!) en de breedte waarop de rails hangen. eventueel nog een kleine geleiding aan de onderzijde van de bovenste plank om er voor te zorgen dat het geheel makkelijk op positie te brengen is met ophangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100