Hoe lang blijven ballonnen mooi vol?

Ik wil graag een zaal versieren met ballonnen. Kunnen we deze al de avond van te voren opblazen en ophangen zodat ze de volgende abond nog mooi zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je helium gebruikt en de ballonnen goed bevestigd, vastbind geeft dat een pracht resultaat. als je de ballonnen met adem-lucht opblaast blijven ze ook in goede conditie, er kan een enkeling schrompelen. het scheelt veel tijd - gewoon doen. houd er een paar achter de hand om eventueel te vervangen.

Ja hoor, dat kan. Zorg dat je de knoopjes goed strak aantrekt, dan blijven ze dagen tot soms weken goed.

Ik denk dat een avond van tevoren geen enkel probleem is, maar het materiaal waarvan de balonnen gemaakt zijn is poreus en daarom "lekken" de lucht molekulen (die voornamelijk uit stikstof bestaan) door het materiaal, zoals ook je fietsband langzaam leeg raakt. De mate waarin dat gebeurt zal afhankelijk zijn van de dikte van het materiaal en het materiaal zelf.

Dat hangt erg af van de temperatuur in de zaal, bij warmte worden de ballonnen al snel kleiner. Bij kamertemperatuur moet het zeker lukken om ze n avond van te voren op te hangen.

Ik zou die de dag voordien opblazen en in een koele ruimte opslaan, de morgen nadien in ruimte loslaten. Door de temperatuur zal het gas nog een beetje uitzetten en de ballonnen terug een beetje voller maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100