Kan ik een split unit airco op zolder aansluiten, waarbij de buitenunit op een schuin dak met dakpannen bevestigd wordt?

Op zolder heb ik een opening in het dak zitten die gebruikt werd voor de wasdroger. Kan ik deze opening gebruiken de afvoer van een airco naar buiten te begeleiden? En vooral, kan dan op de buitenkant, op de dakpannen de buitenunit van de airco gemonteerd worden? Het gaat dan bv om de Tronix AC-TRSP-2.7.

Toegevoegd na 9 uur:
de zolder is ongeveer 45 m3. Is een mobiele airco dan misschien een optie? De boel isoleren lijkt me ook wel prijzig..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U bent vandaag al de 3e met dit probleem op GV :-) Een airco is natuurlijk luxe maar is duur in aanschaf en prijzig in verbruik. Al bij al zal isoleren beterkoop zijn ook met het vooruitzicht op de winter. Beter is het een ventilo te pplaatsen en de warme lucht af te voeren door die opening. Kost maar € 35, geluidsniveau 24 dB, verbruik 12,5 W. Snelheidsregelaar in serie zetten geeft lager kosten en minder geluid. Te koop in een electronica winkel. Zie bijlage. PS: uw binnenunit zal u zeker hoger moeten kunnen laatsen dan dat gat want de condensafvoer gaar mee met de leidingen naar buiten.

Bronnen:
http://be02.rs-online.com/web/p/axial-fans...

Ja het kan. Gewoon met een paar steunen. Voor 130,- Maar ik vind het persoonlijk erg lelijk. Heel erg lelijk. En met de energieprijzen van tegenwoordig waait je het geld vanzelf uit je portemonnee. Ik zou eerst goed isoleren, mocht dat het probleem zijn.

Bronnen:
http://www.maakzelfairco.nl/a-14577957/acc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100