Buren achter ons bouwen heel deel bij. Weg onze privacy. Wat kunnen we doen om onze privacy te behouden? We hebben rolluiken. Is er iets nieuw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is tegenwoordig buitenzonwering te koop (en misschien is die er ook wel voor in huis) waar je wél van binnen naar buiten, maar niet buiten naar binnen doorheen kunt kijken. Ook is er voor binnenshuis zon- (en inkijk)wering die je voor het bovenste en/of onderste deel van het raam kunt schuiven. Als je, ter voorkoming van inkijk, alleen het onderste gedeelte van een raam ondoorzichtig wilt maken, kan dat met zo'n scherm. Handig, want je krijgt nog gewoon daglicht binnen via het raamgedeelte erboven. Toegevoegd na 4 minuten: Met spiegelglas of -folie moet je overigens erg voorzichtig zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij die materialen erg veel overlast veroorzaakten voor buurtbewoners vanwege de spiegeling van het zonlicht.

Je kunt spiegelglas laten plaatsen in de bestaande ruiten. zo kan je wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. als dit te prijzig wordt, kun je een folie op de ruiten plakken. echter het zicht naar buiten wordt dan ook meteen een stuk minder.

Denk eens aan de tuin, wat kun je daar veranderen? Bijv: van die leibomen of hogere struiken? Toegevoegd na 54 minuten: Verder : hoe zit het precies? Kijken ze van hoog uit naar jou of vanaf de eerste verdieping? Kun je niet met ze praten en vragen wat zij er aan kunnen doen? Misschien ook leibomen of struiken die dichter bij het pand staan? Wat gaan ze er mee doen? Is het een kantoorruimte of wordt het hun zitkamer? Zit het aangebouwd aan jouw tuin en bovenal: mocht het wel en kon je niet klagen van tevoren?

Ik zou opteren voor een folie. Geen spiegelende maar eerder een matte folie. Kan decoratief zijn en belet binnen kijken.

Bronnen:
http://www.medianoord.be/privacy.asp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100