Waarom is een rol behang 53cm breed?

En bv niet "gewoon" 50cm

Weet jij het antwoord?

/2500

om eventuele patronen in elkaar te snijden

Het is een gokje van me, maar zou het kunnen dat het zo is omdat 21 inch 53,34 centimeter is, dus dat de meeste rollen worden geproduceerd in landen waar het Angelsaksische systeem met inches en dergelijke wordt toegepast? Toegevoegd na 39 minuten: Aanvulling van de Engelstalige Wikipedia (link hieronder) met vertaling. Two of the most common factory trimmed sizes of wallpaper are referred to as "American" and "European" rolled goods. American rolled good are 27 inches by 27 feet in length. European rolled goods are 21.5 inches wide by 33 feet in length. Approx. 60 square feet. Most wallpaper borders are sold by linear foot... Vrije vertaling van mij: Twee van de meest vookomende fabrieksmaten voor behang worden de Amerikaanse en de Europese 'rolled goods' genoemd. De Amerikaanse variant is 27 inch breed en 27 voet lang De Europese variant is 21,5 inch (eigenlijk is dat 54,6 cm) breed en 33 voet (10,05 meter) lang, dit is bij benadering een oppervlakte van 60 vierkante voet. De meeste behangborderrollen worden verkocht per lineaire voet (dus alleen voor de lengte wordt betaald, de breedte is variabeler dan die van gewoon behang). Antwoord is dus inderdaad dat het om standaardmaten gaat van bij benadering 21 inch breed en de bedoeling was ooit om met een rol een standaardoppervlakte van ongeveer 60 vierkante voet te kunnen bedekken, die maatgeving is kennelijk blijven hangen ondanks het SI stelsel.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wallpaper#Typ...

Voor het aantal banen je nodig hebt, deel je de omtrek van de kamer door de breedte van de behangrol. In een kamer met een omtrek van 25 meter gaan dus (25 / 0,5 =) 50 banen. Voor je berekening ga je uit van 0,5 meter. De breedte van 53 cm. is dus eigenlijk de ' marge die je hebt, oftewel het ' versnit' . Vermenigvuldig nu het aantal banen met de hoogte van de kamer, en je hebt het aantal meters behang dat je nodig hebt (wanneer er geen ramen en deuren in de ruimte aanwezig zouden zijn).

Heeft misschien te maken dat zeker vroeger, het behang een stukje over elkaar heen geplakt werd, en dan heb je 50 cm. over, dat is voor veel mensen makkelijk uit te rekenen.

waardoor je gemakkelijk kunt rekenen hoeveel banen je nodig hebt.

Bronnen:
http://www.kattebak.nl/doehetzelf/doebehangen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100