wie weet hoe je de vreemde schroeven van een penstoel (beveiligd met slotje) kunt losschroeven?

De penstoel (met slotje )van de raamuitzetter is afgebroken. We willen hem vervangen maar er zitten hele vreemde schroeven op. Het lijkt net of je de schroeven alleen maar kunt vastschroeven en niet kunt losschroeven. Er zitten uitstulpinkes op de kop. We proberen van alles, maar ze komen niet los. Wie kent deze schroeven en weet hoe wij ze los kunnen maken?

Toegevoegd na 6 dagen:
Nou ja, helemaal bedankt allemaal voor de antwoorden! Helaas, we hebben alles geprobeerd maar zonder resultaat. Dus hebben we maar besloten de nieuwe penstoel naar de andere kant (naar links ipv naar rechts) te plaatsen en de oude te laten zitten....
;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zijn zgn. 1-toer schroeven. Die kan je inderdaad alleen indraaien. Een trucje is een 1-toer schroef in een schroefmachine te klemmen en hem er dan op te zetten en langzaam uit te draaien. Moet je wel even naar de ijzerwaren zaak om er 1 te halen, want je zal er geen in huis hebben vermoed ik zo. Suc 6

Dat zijn inderdaad schroeven die je alleen maar kunt vastschroeven. Er zijn wel speciale schroevendraaiers voor maar dan moet je bij een ijzerhandel of beveiligingsbedrijf zijn. En anders kun je dit proberen, door met de hamer en schroevendraaier tegen de schuine kant te slaan draai je als het ware de schroef los. Zover, dat je op een bepaald moment de schroef met een waterpomptang of id los kan draaien.

Indien de kop van de schroef vrij zit kan u er een zaaggleuf inzagen om met een schroevendraaier te kunnen losdraaien. Een 2e methode is met "linkse draadtap".

Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem. Natuurlijk is van belang hoe goed u erbij kunt. De eerste oplossing die hier boven werd genoemd is een eentoerschroef in de schroefmachine te doen en los draaien. Dit is inderdaad een manier die kan werken, helaas niet altijd ook afhankelijk van de kwaliteit van de schroef. De 2e oplossing is de schuine afgeronde kant wegzagen zodat een platkop schroevendraaier grip krijgt. Dit is afhankelijk van de bereikbaarheid van de schroef. De 3e oplossing is de schroef uitboren. Hiermee wordt bedoeld de kop wegboren zodat de raamuitzetter eraf kan. Probleem blijft wel dat de restant van de schroef achterblijft. Dit kun je dmv een waterpomptang of kombitang eruit draaien. de 4e oplossing is een links draaiende tap gebruiken of nog beter een uitboor set (grabit) op dit apparaatje zit een boor aan de ene kant en aan de andere kant een linksdraaiende uitdraai tool. Hieronder staat een kink naar dit artikel. Succes met eruit halen van de schroef.

Bronnen:
http://eshop.meijerijzerwaren.nl/index.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100