Mijn deurbel blijft brommen, zelf nu ik een nieuwe transformator heb geinstalleerd? Hoe stop ik het brommen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jouw deurbel door een belknop met verlichting bediend wordt dan zal de betrekkelijk kleine stroom van het lampje toch genoeg stroom door de bel laten lopen waardoor hij kan brommen. Het verwijderen van het lampje lost het probleem op. Als de trafo bromt dan kan het voeden van de bel met batterijen een oplossing zijn, de bel moet dan wel voor gelijkstroom geschikt zijn.

Een transfo gaat pas brommen als die belast is. In uw geval door het lampje welke in de drukknop zit. Eens proberen met een lampje van lager vermogen inzetten. Meestal zit daar een model autolamp in. Dat lampje kan u zich aanschaffen in een autoshop. Ook kan u dit vervangen door een LED-lampje met is serie een diode en weerstand. Uzelf of iemand uit uw kennissen kring zal dit dan wel even moeten solderen. Nu zal dit maar 20 mA verbruiken wat ook nog eens een besparing zal opleveren.

Vuil in het drukknopje kan een lichte kortsluiting veroorzaken waardoor de stroomkring niet volledig onderbroken is. Schroef de drukknop er af en reinig hem inwendig grondig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100