Kan ik met stof behangen?

Kan ik mijn muren bekleden met stof zoals bijv. katoen of linnen? Zo ja, hoe kan ik dat het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het kan wel maar het zal niet mooi worden. let ook op de ondergrond. deze moet helemaal egaal zijn en het liefst wit. daarbij kan stof reageren op de lijm zodat je een hobbel bobbel effect krijgt. daarbij drukt de lijm door de stof (zo niet breng je niet genoeg lijm op) lijm kan kleurloos zijn, maar door de lichtinval zie je altijd waar deze lijm zit, wat het gewenste effect kan verknallen (zonde van al het werk en materiaal/kosten) spannen moet je altijd, en op een muur is dat verdraaid lastig. voor kleine oppervlakken is het mooier om stof op panelen te bevestigen en ze met een tacker (...of hoe je het schrijft) vast te zetten aan de achterzijde. wil je echt een mooi strak en egaal effect kies dan voor een behang wat hier dichtbij in de buurt komt (tegenwoordig hebben ze echt schitterend behang met allerlei structuren) met stof zit je ook met de naden te klungelen (de maten van de stof icm met het oppervlak van de muur) naden werk je nooit glad en aansluitend weg helaas. (had een tijd geleden al googlens een voordelige site gevonden met dit soort behang, mocht je aan behang denken ipv stof laat het dan even weten zodat ik kan zoeken of ik het nog terug kan vinden en je een linkje kan sturen)

Om met stof te behangen gebruik je de speciale "Perfax vinyltextiellijm". Voor een goed resultaat is het belangrijk: Ondergrond moet droog, vast, strak en vlak, schoon, vet- stof- en roestvrij zijn. De juiste gebruiksaanwijzing staat op of in de verpakking. Veel plezier ermee!

Lap stof aan bovenkant aan een (dun) latje lijmen of nieten. Lat (met de stof) bovenaan de muur bevestigen, stof strak spannen, aan de onderkant de stof aan de plint vastmaken en de plint aan de muur bevestigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100