Kan ik een nijptang slijpen, of laten slijpen?

Mijn gedore nijptang is bot, omdat tangen van dit merk vrij duur zijn vroeg ik me af of deze te slijpen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een nijptang is eigenlijk niet te slijpen. Omdat een nijptang wordt gebruikt voor het uittrekken van spijkers heeft deze geen KNIP bek maar een GRIP bek. Buiten het feit dat tangen van dit merk moeilijk te slijpen zijn omdat er harder staal wordt gebruikt is het ook niet raadzaam. De bekken van de tang zullen niet meer goed aansluiten op elkaar (je haalt immers metaal weg van de bekken). Als u een tang zoekt die geschikt voor het knippen (ook voor versnellingskabel) dan kunt u het beste een moniertang pakken. deze tang wordt ook wel betonvlechttang genoemd. (zie link)

Wees blij dat hij "bot" is, dit hoort ook zo. Een nijptang die scherp zou zijn zou de koppen van de spijkers kunnen knippen met als gevolg dat het alleen maar moeilijker wordt om hem eruit te trekken.

Met een Dremel voorzien van 't juiste 'steentje' maak je dat mooie stukje gereedschap weer als nieuw...!

Als de nijptang niet knipt een andere tang gebruiken,maar als er geen draadnagels mee zijn te trekken probeer dan maar eens om er een latje of een plaatje onder te leggen waardoor de afstand wordt opgehoogd. Dit zal het trekken makkelijker maken! Succes

Heb het vermoedde dat de vraagsteller niet een nijptang maar een kopkniptang bedoelt. En ja deze laatste zijn wel te slijpen, echter is de steen die daarvoor gebruikt wordt dusdanig duur dat het aanschaffen van een nieuwe tang goedkoper is dan het (laten) slijpen van een oude tang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100