Hoe kan je door een zacht plafond heen boren?

Het plafond is heel zacht waardoor je niet rechtdoor kan boren, maar steeds uitschiet naar andere kanten?

De klopboor wordt gebruikt hiervoor.

(Het is voor een gordijn die opgehangen moet worden)

Hoe kan dit opgelost worden?

Toegevoegd na 1 dag:
foto 1 = plafond
foto 2= muur

Toegevoegd na 1 dag:
[IMG]http://i1259.photobucket.com/albums/ii560/s0phie4/2012-01-25030.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1259.photobucket.com/albums/ii560/s0phie4/2012-01-25031.jpg[/IMG]

Toegevoegd na 1 dag:
http://bin.ilsemedia.nl/m/m1fy6kwwmvvn_3.jpg

http://bin.ilsemedia.nl/m/m1fy6kwwmvvo_3.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het plafond zo zacht is begrijp ik niet dat je een klopboor gebruikt. Je moet gewoon zorgen dat je een scherp nieuw boortje gebruikt en de boormachine niet op kloppen zet. Dan moet je heel rustig een mooi gaatje kunnen boren.

Prik een flink gaatje met een schroevendraaier of een priem,en dan boren. Dan heb je houwvast.

Met een priem is de beste oplossing , die kan je sturen waar je wilt en vooral kan je de diameter maken die je zelf wilt naargelang de diepte. Is het gat nog niet breedt genoeg kan je nog steeds met een boortje na lopen om de gewenste diameter te bekomen. Een voordeel is ook dat het materiaal niet weggenomen wordt zoals met een boor omdat het materiaal verdrongen word en zo de wand steviger maakt. Succes. Toegevoegd na 14 uur: Op de 1e foto is duidelijk te zien dat uw boor naar een holle ruimte kruipt in uw gewelf, daar kan je boren met een speciale widia boor waarvan op de kop van de widia een nauwe deel heeft dan de eigenlijke diameter. De boorkop gaat dan van 4mm over naar 6mm, maar zeker niet meer op klop stand zetten zodat de boor niet meer kan "wegdansen". Een 2e mogelijkheid is die ruimte dicht cementeren en na het uitharden nog eens proberen. Toegevoegd na 14 uur: Op de 2e foto zie ik alleen 3 pogingen maar zie geen probleem. Daar kan je met hetzelfde boortje, zoals eerder beschreven, probleemloos een gat maken. Om het perfect op zijn plaats te houden kan je best een mal gebruiken die je stevig tegen het plafond aandrukt, iets zoals een plankje of een ander plat voorwerp waar reeds een gat in voorgeboord is. Succes.

neem een breed plankje van zacht hout duw dat tegen de plafond aan en boor door het plankje heen een andere methode is klefpleister tegen de plafond, voorkomt ook uitschieten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100