Slot voor op mijn slaapkamerdeur, hoe?

Ik heb van die zusjes die constant spullen jatten zoals make-up en ben het nu dus echt zat en wil een slot op mijn kamer hebben, maar weet iemand hoe en waar je die kunt kopen? Gewoon een echt slot met sleutel

Weet jij het antwoord?

/2500

Die moet je erin laten bouwen, of zelf doen maar... Je kunt ook zo'n schuifslot te hoog voor je zusjes in de deur timmeren, dat is goedkoper/makkelijker en misschien wel fijner.

Bij de sleutelmaker verkopen ze vast sloten. Maar een slot kopen is niet echt een probleem Het slot in je deur zetten zal een rotklus zijn als je niet weet hoe. Dus als je niet weet hoe je het erin moet zetten vraag gelijk bij je sleutelmaker hoe het moet. Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet niet hoe ik het allemaal moet beschrijven via internet Gewoon ff navragen

Bronnen:
eigen ervaring ,

Je kunt niet zelf een slot op je deur zetten. Dat moet je aan je ouders vragen: Het is hun huis, en jij mag er ook wonen. Dat betekent dat zij bepalen op welke deur er wel of geen slot komt. Wat je wel kunt doen, is het probleem met je ouders bespreken, en samen naar een oplossing voor het jatgedrag van je zusjes zoeken. En wie weet...helpen je ouders je zelfs wel met een eenvoudig slot?

Je kunt bij de Gamma een kant en klaar slot(je) kopen. Dit kun je met schroeven zelf installeren. Succes

Gewoon bij de bouwmarkt. Maar je moet dan niet alleen de schoot vervangen (waar het slot inzit en waar je ook een slot met sleutel in kunt hebben) maar ook de plaat in het deurkozijn, en met een beetje pech moet daar zelfs nog een extra uitsparing in het kozijn gemaakt worden voor het slot. Als je aluminium of kunststof kozijnen hebt, is dat niet zomaar even gedaan. Maar ik neem aan dat je bij je ouders thuis woont, dus dan zul je toch echt met hen moet overleggen over hoe en wat. Als zij geen slot op die deur willen, kun je daar niet zelf gaan knutselen. En als het kozijn ervoor verbouwd moet worden, zullen ze daar weinig trek in hebben. Misschien kunnen jullie samen wel een eenvoudiger oplossing te bedenken, zoals extra toezicht op je zusjes, hen aanspreken op hun gedrag, of maatregelen als de klink uit je deur halen als je weggaat, een simpel alarmsysteempje op je deur zetten voor het schrik-effect, of een los slot(je) aan een pin in de muur ofzo.

Er zijn hele simpele slotjes die je in je deurkozijn en je deur vastzet, en waar je dan een hangslot doorheen haakt. Zie plaatje. Het gaat niet om het hangslot, maar om de haak en het klepje. Het maakt niet uit wat voor hangslot je er doorheen haakt. Bij de betere bouwmarkt moeten ze te krijgen zijn, zeker als je het plaatje meeneemt. Vraag eerst aan je ouders of je het er op mag zetten, en vraag je vader om te helpen. Ze hebben dan meteen ook in de gaten dat je het echt spuugzat bent. Als je geen toestemming krijgt voor je slotje, moet je vragen of ze dan iets aan de situatie willen veranderen. Als de situatie verandert, heb jij dat slotje namelijk helemaal niet nodig.

Je hoeft niet perse een slot in te bouwen, je kan ook voor een opbouwslot kiezen of misschien gewoon een ketting met een hangslotje? Wat je zusjes maar tegen houdt. Hiervoor hoef je niet te frasen e.d. Ik denk als je met cilindersloten aan de gang gaat dat het moeilijk wordt. Vraag anders nog even extra na bij de bouwmarkt of ijzerhandel. Succes!

Het goedkoopste en het minste werk heb je met een hangslot met twee ogen. Dit is allemaal te verkrijgen in een doehetzelf zaak. Draai een oog in het kozijn, draai in de deur op dezelfde hoogt en in de buurt van het oog in het kozijn een oog in de deur, zorg dat de beugel van het slot door beide ogen kan. Op deze wijze beschadig je de deur en het kozijn het minst. Vraag wel eerst toestemming aan je ouders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100