Hoe krijg ik muursaus of verf (weet niet wat het is) van mijn stoeptegels af?

Het is in een tuin dus het liefst zonder chemische middelen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb die vraag maanden geleden ook eens gesteld, ik kreeg het advies om korrels te nemen die ze in een garage gebruiken om vet van de vloer te halen. Ben naar een garage gegaan heb een zak gehaald. Nou geweldig,ik had alles geprobeerd,spuiten ,gloor, niets hielp, dit wel. Suc 6

met een staalborstel of schuren

Het beton van stoep tegels is erg ruw, waardoor de verf niet alleen op de tegels zit, maar er ook in trekt. Dit schoonmaken lijkt me onmogelijk, heel misschien met een hogedruk spuit. Maar je kan nog altijd je tegels omdraaien. In de vorige eeuw, is het een tijdje mode geweest, om stoeptegels om te draaien, dus met de verkeerde kant boven. En dat ziet er best wel leuk uit, ook het werk valt best wel mee. Ze zien er dan weer nieuw uit.

Eerst met een hogedrukreiniger proberen. Lukt dat niet dan zou je kunnen gaan zandstralen. Dit maakt echter zo goed schoon dat je waarschijnlijk alles zal moeten doen. apparatuur is te huur: http://www.dekleijnverhuur.nl/straalketels-straalapparatuur-verhuur.html Je hebt het over grindtegels, kijk eens op marktplaats.nl Grindtegels kan je vaak gratis of voor heel weinig ophalen, als het niet al te veel tegels zijn is vervangen makkelijker en goedkoper als schoonmaken.

Probeer het eens met caustic soda korrels! Maak de straat nat,wacht even tot het wat is weg gezakt,en strooi vervolgens op de plek ruim korrels en laat het een nacht intrekken. De volgende dag afspoelen borstelen en indien nodig een keer herhalen! Let op caustic soda is een zeer sterkbijtend middel en wordt gebruikt als ontstopper ( verkrijgbaar bij kruitvat ) Succes!

gewoon met een hogedrukreiniger met op de kop een roterende nozzle, deze straal gaat rond en slaat als het ware de verf eraf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100