Hoe kan ik aan een gladde ijzeren paal (foto) dingen bevestigen zonder sporen achter te laten? Zie verdere uitleg...

Ik moet de zaalversiering doen voor een kindertoneelstuk. Nu moet ik heel veel vislijnen (bijna 3000 meter) met watjes (sneeuw) eraan door een zaal spannen. Mijn enige ophangpunten zijn 8 ijzeren palen. Ik mag niks spijkeren in de muur of nieten. Het moet op verschillende hoogtes gedaan worden. het is niet veel gewicht. Magneten zijn te duur en kunnen niet uit het budget (kosten ongeveer 8 euro per stuk en ik zou er dan minstens 32 nodig hebben). HELP!!!

Grtz Robin ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kun je iets met de Tesa Powerstrips in combinatie met de haakjes. Zie onderstaande links. Kun je ook gewoon bij een bouwmarkt (Gamma o.i.d.) kopen. Kan tot 1,5 kg aan gewicht hebben.

Bronnen:
http://www.tesa.nl/consumer/solutions/tesa...
http://www.tesa.nl/consumer/solutions/tesa...
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Er bestaat van die Pritt 'kauwgom' achtig spul. Hiermee plak je het als het waren aan de paal, als het inderdaad niet zo zwaar is. Het is ook zo gemaakt dat het geen sporen achterlaten. http://www.hobbyhandboek.nl/image.asp?Artikelnr=85481 Toegevoegd na 2 minuten: achterlaat*

Kun je die vislijn niet om die palen knopen? En wat is er mis met plakband? Ga eens naar een bouwmarkt en kijk wat voor soorten plakband er allemaal zijn. Echt veel. Als het toch voor eenmalig gebruik is. En veel goedkoper dan dat Tesa spul.

duct tape, top spul. kan je bij alle bouwmarkten krijgen

Magneten zijn wel handig in jouw geval. Een magneet met een houdkracht van 1,7 kilo koop je al voor 22 cent bij Supermagnete.nl. Dat is goedkoper en sterker dan andere manieren.

Bronnen:
Www.supermagnete.nl

Lijn een paar keer om de paal en het zal al blijven hangen. Eventueel een stukje dubbelzijdig tape aan de achterkant met een blokje erop, een simpele knijper zal het afzakken ook al stoppen. Als de lijn niet om de paal kan, of als dat onhandig is omdat ie op een grote rol zit. Kan je ook eerst haakjes "maken" aan de palen. -Neem een paar dikke elastieken, lus die aan elkaar, om de paal en maak ze met een haakje aan elkaar, aan die haak kan je de vislijn weer haken. Elastiek zal niet naar beneden glijden en dikke elastieken zijn sterk genoeg. (wel redelijk nieuwe nemen) Toegevoegd na 22 minuten: Misschien iets mooier: neem wit (stoffeerders) elastiek, paar keer om de paal en knopje. Met plastik S-haken, de lijnen eraan. http://shop.umefa.nl/nl/webwinkel?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=829&category_id=13 http://www.vkf-renzel.nl/art/435028/s-haak-van-kunststof.html Je kan ook tyraps gebruiken ipv de s-haken. Of zelfs alleen maar tyraps, ook dat zit denk ik wel strak genoeg om niet te gaan glijden.

staal strip 30 x 2 paar m6 boutjes en moertjes, boormachine staalboor m 8 evt een oogje lassen aan de strip. Toegevoegd na 3 minuten: wellicht kan je het ook met hout proberen, onderzetters ertussen klemmen en je hebt ook geen beschadigingen. Misschien wil de uitbater ze nadien wel overnemen voor toekomstige feestjes. succes. Toegevoegd na 24 minuten: je kunt om verschillende hoogtes te krijgen haaks op de strip een andere strip lassen zodat je voor de paal langs een (bijv) 1 meter lange strip hebt om daar dan evt weer oogjes te lassen om de 20 cm. Toegevoegd na 26 minuten: ...even een knullig schetsje erbij....

een houten klosje tussen de wangen klemmen .klosje hout kost niets.daarin een punaise en klaar is kees.

Lijkt op de aula van een schoolgebouw dus ik vraag me af of er bij jullie geen papierklemmen in omloop zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100