Hoe krijg ik de hals van de kraan los? De verbinding kan ik redelijk los schroeven maar op een bepaald punt niet verder. De hals krijg ik er niet uit.

Omdat de kraan lekt moet ik ws een nieuw leertje erin doen of van dat tape om de schroefdraad maar omdat ik de kraanhals niet kan losmaken weet ik het nu niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij zijn er geen trucjes, deze kraan ziet er standaard uit: Die moer losdraaien totdat ie helemaal los zit en dan de hals eruit trekken. (eventueel een stukje draaien, dan stukje eruit trekken en dan verder losdraaien) Klinkt simpel, maar zou goed kunnen dat je heel veel kracht moet zetten. Kalk kan flink in de weg zitten en het leertje kan wat vervormd en stug zijn. Een beetje wrikken kan helpen. Toegevoegd na 14 minuten: Soms is er meer versleten dan alleen het leertje (rubbertje) en is er teveel ruimte ontstaan in de kraan dat door een leertje niet meer opgevangen kan worden. Gelukkig zijn dit niet de duurste kranen.

Het zwenkgedeelte van je kraan (hetgeen jij met pijltjes aangeeft) zit geborgd met een borgclip. In onderstaande link wordt stap voor stap eea. uitgelegd. http://www.101woonideeen.nl/kluswijzer/stappenplan/keukenkraan-vervangen.html Toegevoegd na 2 minuten: De kraan is een andere type maar komt m.i. neer op stap 8 en stap 9 in het voorbeeld. Succes.

Om een "leertje" te vervangen hoeft er de hals niet af, hiervoor dient het bewegende deel achter de knop verwijdert te worden, daar is het "leertje" op bevestigd. In moderne kranen zitten geen "leertjes" meer maar is het een keramisch deel, dit sluit mogelijk niet goed af door verkalking.

Dat "leertje" waarvan sprake is geen leertje maar een rubberen O-ring. Met een platte sleutel die moer losdraaien en naar boven duwen waarna je de O-ring ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100