Hoe kun je een waas van siliconenkit verwijderen van geglazuurde tegels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met HG Siliconenkitverwijderaar. Veel succes! Toegevoegd na 2 minuten: HG siliconenkitverwijderaar is speciaal ontwikkeld voor het zeer gemakkelijk verwijderen van siliconenkit van diverse ondergronden, zoals roestvrijstaal, email, glas, diverse soorten kunststof, keramische tegels, geglazuurde tegels, natuursteen en soortgelijke ondergronden. HG siliconenkitverwijderaar is een aangenaam ruikend product, gemakkelijk aan te brengen en het tast de eerdergenoemde ondergronden niet aan. Vele andere kitsoorten, zoals butyleen-, acrylaat- en universeelkit, laten resten achter en zijn met HG siliconenkitverwijderaar te verwijderen. prijs: € 7,45

Bronnen:
http://nl.hg.eu/wizard-shop/index/productI...

Siliconenkit kun je eigenlijk alleen maar mechanisch verwijderen (In dit geval misschien met bijv. een schraper, zoals een verfverwijderaar voor glas of een plamuurmes, maar pas op voor krassen.). Er zijn wel oplosmiddelen voor, zoals van HG en Bison, maar het is altijd de vraag wat het doet met de ondergrond. Soms lukt het door "rollen", dus stukje los maken en dan proberen de kit met stotende bewegingen met de vingers "op te rollen".

glaskrabber oftewel los stanleymesje doet het ook goed, stevig onder een hoek over de waar halen en je haalt het er relatief simpel af. Denk alleen wel heel goed om je fikken!!! Zo'n ding is echt vlijmscherp! Daarom is een glaskrabber een stuk minder link...

Insmeren met kit verwijderaar, 3 kwartier in laten trekken daarna met krabbertje verwijderen, goed schoonmaken daarna met water en droge doeken. Als je daarna opnieuw gaat kitten extra schoonmaken want elke minuscule druppel kitverwijderaar tast je nieuwe verse kit aan en word niet hard.

Ik zelf zou (uit ervaring wijsgeworden) eerst een scherpmesje langs de rand halen van de kit die moet blijven zitten en de rest er eerst met een mesje (om verf van de ruiten te verwijderen) zoveel mogelijk weg te halen en de rest eraf rullen met je vingers. Werkt altijd goed. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100