Is 7500 euro voldoende om mijn badkamer te laten verbouwen?

Het gaat om een badkamer van 3 bij 3,5.
Ik wil de badkamer geheel laten vernieuwen (incl nieuwe deur). Er zullen leidingen verlegd moeten worden. Het slopen van de tegels wil ik zelf doen. Hoef er geen high tech apparatuur in, een toilet, ligbad en wastafel (liefst duo). Heb ik aan 7500 genoeg voor een compleet nieuwe badkamer incl. loonkosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, als je slim inkoopt kun je met dit budget een prachtige badkamer laten maken. Met slim inkopen bedoel ik kijken naar aanbiedingen of zoeken op marktplaats naar restpartijen tegels en/of (ongebruikte) douchewanden. Doe zoveel mogelijk zelf, maar laat doen wat je niet zelf goed kunt. Ga niet tegelen als je dat nog nooit gedaan hebt, want dat is echt een vak en vooral in een badkamer kan dat lastig zijn met alle hoekjes en onderdelen waar je rekening mee moet houden. Maar zelf de oude badkamer slopen en zelf afvoeren kan je veel geld besparen. Ook bouwmarkten hebben vaak prima spullen, het is echt niet alleen maar troep meer. Wacht op een actie dat je op alles 15 of 20% korting krijgt. Op dat soort bedragen scheelt dat enorm. succes!

het wordt krap, vraag offertes aan bij verschillende aannemers, er zijn er die willen dat je je sanitair bij een door hen gekozen winkel afneemt, maar ook die alleen de klus doen en jij voor het materiaal mag zorgen, dit is voordeliger, je kunt dan de materialen kopen bij bouwmarkten en goedkope sanitairwinkels zoals sani dump, laat duidelijk beschrijven wat de taak van de aannemer is en wat je zelf uit gaat voeren, controleer ook of de aannemer of klusjesman goed werk levert en te vertrouwen is.

Dat kan zeker, het belangrijkste is dat je een goeie en niet te dure badkamerzetter/klusjesman weet te vinden. Want daar zal het meeste geld naartoe gaan en beter een goedkope tegel die recht zit, dan een dure tegel die scheef zit. Goed zoeken naar (rest) partijen, of handelaren die geen dure showroom hebben kan zomaar de helft schelen. Ook op veilingsite's zijn soms kansen. (let wel op met beiden en de veilingkosten, soms is het in een winkel met garatie zelfs goedkoper) http://www.bva-auctions.com/auction/current En zeker weten dat je genoeg tegels koopt, achteraf bijkopen kan niet. (beter iets teveel dus, want er breken ook wel eens tegels) Waar je mee kan beginnen is met een materiaallijst opstellen. Dan weet je wat je over hebt voor arbeidsloon. Toegevoegd na 49 seconden: let wel op met beiden = let wel op met bieden

ben er ook van overtuigd dat het kan. heb zelf een aantal jaar geleden mijn badkamer gedaan. alles tegels, meubels bad toilet, inbouwspots plafond, zelfs andere verwarming en leidingen die omgezet moesten worden. denk dat ik aan de 6000 zat, max. natuurlijk ligt het wel aan hoe groot je badkamer is en je wensen. oh...en ik heb het zwart laten doen.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100