Dimmer gekocht,nu haal ik hem uit de verpakking en kom nu niet verder, nu moet de witte dop eraf,maar het lukt me niet.Moet dit met geweld???

Weet jij het antwoord?

/2500

In de verpakking zit altijd een beschrijving. Maar kijk eens of er misschien een schroefje in de dop zit zo niet dan kun je hem er zo aftrekken.

Je zal de dimmer even moeten demonteren. Op de achterkant zitten 2 schroefjes (parkertjes) en die moet je losdraaien. Vervolgens neem je de kap af. Nu kun je door de klipjes van de draaiknop samen te drukken deze uit de kap verwijderen. Dit is de geweldloze methode. Let bij het monteren er wel op dat de knop en potmeter weer in juiste positie staan.

Een dimmer werkt niet bij alle lampen. Alleen bepaald soort lampen zij geschikt en kunnen ook zachter, andere lampen kunnen alleen aan en uit. Misschien licht het aan de lamp niet aan de dimmer

Op een of andere manier moet je iets er af kunnen klikken. Meestal zit de draaikop geklemd op de as van de potmeter waarmee je dimt, tenzij je een schroefje kunt vinden aan de zijkant van de knop of een los plaatje op de klop die je er af kunt klikken om de bevestiging van de knop bloot te leggen... In het andere geval toch gewoon even een brede schroevendraaier nemen en de knop er met een rustige beweging afwippen.

De knop zit of op een as met platte kant, dan zit er meestal een schroefje in de zijkant. Anders zit de dop op een getande as gestoken en moet je hem er in rechte lijn vanaf trekken.

Zeer waarschijnlijk met gepast geweld. Meestal gewoon hard trekken. Soms er een schroevendraaier achter zetten (beter is een plastic spateltje, houtje van wasknijper, oid.) Anders terug naar de verkoper, of op de buurman en buurman manier: met een zaag en een grote hamer. ;-)

Goed knijpen en er af trekken. Desnoods met een theedoek vast houden. Beter niet met iets eronder, dan gaat ie scheef.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100