Wie wet hoe je de bladeren van ezelsoor ( plant ) kunt bewerken voor te bloemschikken... Anders dn vriesdrogen, want dit is erg duur...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de magnetron, zou je ook bloemen/ bladeren kunnen drogen, op een lage stand en een langere duur, weet alleen niet hoe precies, maar het moet kunnen, je kunt er ook fruit in drogen, dus bladeren lijken me makkelijker.

Je kunt ezelsoren prima in een oud (telefoon) boek drogen.

Bronnen:
http://blog.seniorennet.be/mikke/archief.p...

ga je ze gebruiken voor een droog stuk? dat denk ik, in een telefoon boek worden ze helemaal plat. volgens mij gebruiken ze ook wel eens zand om bloemen te drogen. je houdt dan de bloemen die je wil drogen onderste boven in bv. een emmer en schenkt er droog zand omheen zo behouden ze hun vorm. welk zand er gebruikt wordt en hoelang het duurt voor ze droog zijn? geen idee. misschien kun je eens informeren bij een bloemist?

Ooit heb ik weleens bloemen gedroogd in zeeppoeder. Je neemt een plastic bak, doe daar een laag zeeppoeder in, vervolgens leg je het blad erin en daarna weer een laag zeeppoeder. De poeder onttrekt het vocht aan het blad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100