rot rot hout door?

Als ergens rot hout zit omdat het gelekt heeft en het lek is nu dicht. Blijft het hout dan doorrotten en wordt de plek dan groter of stopt het als het lek dicht is?

Toegevoegd na 10 minuten:
Het hout is hechthout

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Houtrot welke niet volledig wordt verwijderd zal uiteindelijk al het hout aantasten. Daarom zaagden wij het ook altijd ruim weg bij kozijn reparaties. Wanneer een lek weer gedicht is zal het alleen langer duren daar het droger is geworden. Maar verstandigste is rotte plek verwijderen en nieuw hout plaatsen.

Bronnen:
Ruim 20 jaar timmerman

Het lek is dicht maar het hout blijft rot. Denk dat het niet verder rot, maar ik zou het toch vervangen. Rot hout is niet prettig. Toegevoegd na 9 uur: Is de lekkage binnen? Dan zal het hout niet verder rotten want dan droogt het weer. Als het in aanraking komt met buiten en het kan steeds opnieuw nat worden, dan is het een ander verhaal.

Ligt eraan hoe nat het hout is geworden en of het hardhout is of wat softer. -toen moeder aan de was was, zag ze 2 vliegen vliegen, er was ook een bij bij, ze gingen onder de deur deur(door), door de ruit eruit, over de weg weg, ze moesten bij het magazijn zijn, pakken pakken- dit ter aanleiding van je vraagconstructie. :)

het hout door professioneel bedrijf aan vrijblijvende inspectie laten onderwerpen en evt. laten behandelen. Kijk gerust op Prevoba.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100