Probleem met een zelfgemaakte lamp

Ik heb zelf een hanglamp gemaakt van een oude lampenkap, die ik helaas niet eerst heb uitgeprobeerd alvorens m te pimpen met leuke stof. Nu blijkt dat de oude stof, die ik erop het laten zitten, aan de binnenkant gelig is. Als ik de lamp aanzet, schijnt dat gele licht door de nieuwe stof en dat geeft een soort nicotine-achtig lichtschijnsel. Niet zo leuk voor een vrolijke peuter kamer! Wie heeft hiervoor een oplossing. Ik vroeg me af of het zin heeft om wit plakplastic aan de binnenkant te plakken, over de gelige binnenkant heen. Zou dat helpen het licht witter te maken of moet ik toch helemaal opnieuw beginnen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu je weet hoe je zo een lampenkap moet maken kun je beter over nieuw beginnen. Wat je er ook aan doet, geel blijft altijd de boventoon voeren.

Als je wit plastic aan de binnenkant er overheen plakt, wordt het alleen donkerder (tenminste het licht dat door het plastic, de oude en de nieuwe stof heen moet). Dus dat is niet echt de oplossing. Kan je niet gewoon de binnenstof vervangen door dunne witte stof? Dan zit je goed qua kleur.

Verlichtingsornamenten, armaturen en lampenkappen worden vervaardigd uit speciale legeringen, kunststoffen en bekledingen die daarvoor speciaal gemaakt zijn. Bij juiste toepassing zult u geen last van brandgevaar hebben. Gaat u een lampenkap bekleden met een niet daarvoor geschikte stof, in combinatie met een verkeerde lamp, dan wordt de situatie er niet veiliger op. Is de lampenkap in verhouding te zwaar, laat deze dan aan een aparte ketting hangen en niet aan de stroomdraad. De bedoeling is uiteraard goed, maar doe het wel veilig. Tip: Monteer een plafonniere (met kunststof armatuur en kunststof schaal met zuinige lamp)

Een andere kleur lamp er in?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100