Welke verf is de beste?

Ik moet mijn dorpel bij mijn achterdeur verven.
Welke verf is daarvoor geschikt?
Het moet eerst kaal worden gemaakt neem ik aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb voor drempels scheepsverf gebruikt (sigma/sikkens). Scheepsverf is zeer goed weer bestendig en bestand tegen erover lopen. Wel opletten dat je (via de site van de fabriek) de juiste uitzoekt , afhankelijk van het materiaal van de drempel. (hout kan werken en dan is jachtlak voor houten schepen het meest geschikt).

Eerst goed glad schuren, daarna grondverf en dan aflakken met een extra harde lak, speciaal voor buiten. Sikkens heeft vaak goeie. Je kunt er ook een metalen dorpelplaat opschroeven, dan slijt het niet.

Verf op waterbasis. Professionele schilders zijn wettelijk (ARBO) verplicht om deze verf te gebruiken als het ook (deels) voor binnen is. Die regel is er dus niet "zomaar" Uiteraard eerst met grof schuurpapier afschuren,gevolgd door fijn schuurpapier,om een nóg beter resultaat te krijgen. Groet:Zoekertje

Wat voor verf is niet zo belangrijk.. Als je hem maar flink in de grondverf zet. En..geen plekje overslaan. DUS ook de onderkant. Want daar kan hij beginnen te rotten. Liever geen verf op waterbasis, maar terpentine verdunbare verf. Ja dat schilders er niet meer mee mogen werken is zeker niet zo maar. Maar die werken er de hele dag in, en iemand die zijn dorpel verven moet is in een uurtje klaar.

Het beste is -nadat je de drempel hebt kaal gebrand of geföhnd- een tweecomponenten verf of lak (verf plus harder) toe te passen. Maar een kant en klare slijtvaste (polyurethaan - PU) verf of lak kan ook (is wel wat minder slijtvast dan PU, maar weer slijtvaster dan een reguliere houtverf) Ga wel -op nieuw of kaal hout- uit van minimaal 4 laagdiktes. Twee lagen grondverf en twee lagen aflak. Als particulier heb je de vrije keuze uit een watergedragen (acryl) of terpentineverdunbare verf of lak. Wacht je goed / mooi weer af, dan zou ik voor terpentineverdunbare verf gaan, want deze vloeit langer door en geeft een strakker resultaat.

Altijd eerst goed schuren en zorgen dat er geen stof op zit, als ik jou was zou ik et aan iemand bij de speciaalzaak vragen. Die heeft er namelijk het meeste verstand van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100