Hoe verwijder ik vloerlijm?

Op de zaak staat er een tapijt. Maar het tapijt is oud en smerig geworden. Eronder zitten best mooie tegels. Nu wil ik de vloer verwijderen zodat ik de tegels gebruik. Alleen blijft er een hardnekkige laag lijm opzitten. Is dit moeilijk te verwijderen? En welk spul kan ik het beste gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb vloerbedekkinglijm van mijn houten trap gekregen met lijmoplosser (van Alabastine). Laten inweken en je steekt het er zo af met een plamuurmes. Daarna zul je de tegels moeten schrobben met goed heet water. Het is geen leuk karwei, maar het zal vast mooi worden!

Dit is een rotkarwijtje. Maar het makkelijkst gaat dit met stickerverwijderaar, al kan dit voor grote oppervlakken kan dit best prijzig worden. (Te krijgen bij elke bouwmarkt) Toegevoegd na 2 minuten: Als stickerverwijderaar niet krachtig genoeg blijkt, is er eventueel van alabastine ook tapijtlijmverwijderaar in de handel.

vloeibaar stikstof

tapijtlijm verwijderaar

Je kunt het inderdaad met lijmverwijderaar doen. Maar je kunt het ook afbranden. Met een verfafbrander maak je het warm en steek je het er zo af met een plamuurmes.

Je kan dat het beste met vloerlijm verwijderaar doen. Aan te raden is om op een niet zichtbaar stukje een proefje te doen, om te kijken of het product werking heeft op de ondergrond. Onder staat een link naar het product.

Op warmen met een föhn en dan met een plamuurmes verwijderen

Boels machine verhuur heeft er spagaten voor!

Je kan het proberen met caustic soda,ongeveer 1kg op 10 ltr warmwater. Gieten en een nacht in laten trekken,daarna kijken of het loskomt! succes Maar kijk goed uit voor de ogen, en kleding! Werk verder met handschoenen Toegevoegd na 2 minuten: Caustic Soda wordt ook gebruikt als ontstopper, en voor het verwijderen van vetten !

Gewoon verfafbijt even laten inwerken en met een steekmes of plamuurmes wegsteken.Maar pas op bij marmer of ruwe tegels,geldt ook voor de alabastine lijmoplosser.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100