Hoe kun je het beste een mof/t-stuk van een PVC regenpijp halen die verlijmd zit zonder de boel te beschadigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

PVC-lijm is over het algemeen vulcaniserend, oftewel de pijp en de mof zitten aan elkaar gesmolten. Dat krijg je er dus niet af. De enige oplossing is eraf zagen en een nieuw stuk eraan monteren.

bamibal heeft gelijk, je kunt die mof er alleen van tussen zagen. Tip: nadat je de mof er van tussen gezaagd hebt zul je (neem ik aan) het ontstane gat willen herstellen. gebruik hier een een stuk regenpijp en een schuifmof voor. op die wijze plaats je heel eenvoudig en goed aansluitend een nieuw stuk regenpijp. succes!

bij grijs PVC dat gelijmt is smelten de twee boven lagen van de pijp in elkaar. dit maakt de beste lijm verbinding en is tevens de reden waarom wit pvc niet te lijmen is. Echter word Regenpijp zelden gelijmt, dit omdat een huis verzakt. EN als de pijp dan gelijmt zou zijn dan zou deze breken. Wat u nog kan proberen is om de mof van de pvc sok dwars in te zagen en de rest te verwarmen met een hetelucht fohn. door nu elke keer met een tang of grote schroeven draaier elke keer de buis op te liften kunt u de mof van de buis af krijgen. Op deze manier kunt u af en toe toch de mof los krijgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100