Steunplank onder mijn vensterbank loopt scheef af, en wil er een kabelgoot in plaatsen. Hoe krijg ik de steunplank recht(gezaagd) ?

Ik wil dus graag een stuk van mijn steunplank afzagen, maar hoe ? De vensterbank er bovenop lijkt vast geplakt op de steunplank, dus het mooiste zou zijn om het te kunnen fixen zonder dat de vensterbank er af hoeft.
Zie plaatje (van onder de vensterbank gezien).
HOOP DAT IEMAND HET PROBLEEM SNAPT :|

Toegevoegd na 29 minuten:
Het donkere stuk is de steunplank. (onder de vensterbank). het wat lichtere gedeelte is dus de vensterbank bovenop de steunplank, van de onderkant af gezien.

Toegevoegd na 13 uur:
2e plaatje : dat witte is de kabelgoot (die niet verder past)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Jagers, nee, het is me niet helemaal duidelijk. maak er een foto van en plaatst die bij de vraag. recht afzagen van iets dat bevestigd is, is moeilijk, want vooral het begin en einde zijn vaak onbereikbaar. 'recht afzagen' is dat haaks op de looprichting, of juist in de lengterichting? voor de lengterichting schroef je een hulplat aan de blijvende kant van het kozijn. de cirkelzaag stel je in op de gewenste diepte, zodat je niet in de vensterbank zelf zaagt. vervolgens voorzichtig tegen de hulplat aanduwen en zagen. hopelijk lukt het, maar ik heb eigenlijk geen idee van het probleem. dit is dus algemene zaagwijsheid, laat me weten hoe het probleem er uit ziet, mogelijk kan ik een beter antwoord geven. veel suc6, groeten, Dré Toegevoegd na 4 uur: aanvulling: nu ik de foto gezien heb, begrijp ik wat je bedoel. gebruik de muur als 'geleideplank' plaats een balk/plank tegen de muur, zodanig dat het zaagblad net VOOR de oude stenen vensterbank komt. het zaagblad zal de stenen kozijntegels NIET raken. stel de zaagdiepte zodanig in, op dikte oude (stenen)vensterbank + dikte van de steunplank. nu voorzichtig zagen, het 'afgezaagde' deel blijft zitten, omdat het is vastgeplakt. na het zagen met een beitel het overtollige deel wegsteken. de goot zal dan dichter tegen de muur gemonteerd kunnen worden. wat ook mogelijk is, maar dat hangt af van de hoeveelheid bekabeling, verzaag de goot zodanig dat de steunplank in de goot zit. er is dan minder gootruimte voor de kabels. groeten, Dré

recht zagen bij iets dat vast zit lijkt me lastig. de kopse kant zal nog wel gaan met de decoupeer, maar als het scheef is in de zin van dat het op de ene plaats dikker is dan op de andere gaat het zagen niet wat worden. is het alleen scheef is aan de onderkant, en het stoort niet omdat het uit het zicht kan een flexibele kabelgoot misschien heel goed dienst doen. anders kan je natuurlijk de vensterbank vervangen. bij de bouwmarkt zagen ze het gratis op maat voor je dus kan jij de zaag laten voor wat het is. succes

Het moet mogelijk zijn om de steunplank met een handcirkelzaag recht te zagen. Je moet dan wel op je rug liggen en dat is wat minder. Neem daarom zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen: zorg dat je er recht onder kunt liggen en dat je de machine onder alle omstandigheden goed met twee handen kunt vasthouden, zet een goede gesloten veiligheidsbril op, want je komt helemaal onder het zaagsel en zorg dat er iemand in de buurt is voor assistentie en veiligheid. Als je nog nooit met een cirkelzaag hebt gewerkt zou ik het niet zelf doen.

Wellicht een optie met een scherpe beitel een "goot" te maken in de steunplank waar de kabelgoot dan inpast. Wel eerst zeker weten dat je daarmee de steunfunctie van de steunplank niet teveel verzwakt. Eventueel extra metalen steunhoeken gebruiken (uit het zicht) tussen steunplank en vensterbank. Toegevoegd na 7 uur: Nu ik de foto zie: het is meer werk, maar ik zou in dit geval de hele handel losmaken en opnieuw monteren inclusief kabelgoot. Een hoop werk, maar volgens mij de enige manier om een strak en bevredigend eindresultaat te krijgen. (maar ik ben dan ook een Pietje Precies en niet gauw tevreden).

Misschien kan je een gleuf frezen in de onderkant van de vensterbank,eerst de kabelgoot verwijderen! Frezen en dan de kabel in de gefreesde gleuf en vervolgens dichtplakken met linnen klussen tape! Misschien is dit de oplossing. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100