Waarom wordt de design radiator niet goed warm? (vervolg)

Omdat ik bij mijn oorspronkelijke vraag geen tekst meer kwijt kon, de situatie onderhand enigszins anders is én ik na anderhalve week zoeken nog steeds geen goeie oplossing heb gevonden, even een update/vervolg met de huidige stand van zaken.

Onze nieuwe design radiator functioneert dus niet;
-Het is een Haceka Sahara, zonder interne stromingpijpen.
-Aanvoer rechtsboven, afvoer linksonder
-Linksboven ontluchtingskraantje, rechtsonder afgesloten.
-22mm hoofdpijp, 15mm aanvoer en afvoerpijpjes.
-De oude radiator die er zat werd wél heet, aanvoer en afvoer zitten op deze nieuwe in dezelfde volgorde als bij de oude.

Bij een kamerthermostaat op 18 graden;
-Hoofdpijp en aanvoerpijp worden goed heet, afvoerpijpje blijft koud tot lauw.
-Radiator wordt boven heet en naar beneden toe steeds minder.
-Aansluitingen zijn zoals werd geadviseerd in de installatie handleiding.

Reeds geprobeerd;
-2 verschillende radiatorkranen. Zoals te zien op de afbeelding nu een rechtstreekse toevoer.
-Vele malen de hele installatie ontlucht (inc. bovenop de cv-ketel)
-alle radiatoren dicht gedaan behalve de nieuwe, kamerthermostaat op 30graden en enkele uren laten pompen en om de 20 minuten ontlucht op de design radiator, kwam steeds water uit.

Iemand nog goeie tips?
Stromingspijp proberen? Moet deze op de aanvoer of afvoer? (Meningen zijn erg verdeeld hierover).

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mist een afvoer buis. Op dit moment is de druk op aan en afvoer gelijk, omdat de buit doorverbonden is. Als je de buis vertikaal tussen aan en afvoerput onderbreekt dan wordt het water door de verwarming gedrukt, en zal je verwearming helemaal warm worden. Hoe het vroeger wel goed gewerkt heeft snap ik niet...

In deze situatie helpt geen stijgbuis. Deze designradiator is niet geschikt voor een eenbuissysteem. Wat u nodig zou hebben is een radiatoor met een ruime inhoud die u kennelijk hiervoor had.

Hallo als ik de foto goed bekijk kan er sprake zijn van lucht ophoping bij de aansluiting van de kraan probeer deze een klein beetje los te draaien zodat het lucht kan ontsnappen . Het zou dan moeten werken. Stromingpijp in de aanvoer zetten als laatste optie sukses Toegevoegd na 5 minuten: Nu ik de foto beter bekijk zie ik alleen een aanvoerbuis en geen retourbuis hoe zit dit of heb je nog een eenpijpssysteem,ben benieuwd Toegevoegd na 5 uur: Nu ik heb begrepen dat het 1pijpssysteem is kun ook de 2 t stukken er tussen uit halen en de radiator als het ware in serie aansluiten 2 bochten of knieen dan stroomt het warme water er doorheen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100