Is duct-tape waterbestendig? Ik heb twee plastic afvoerbuizen onder in het aanrechtkastje ermee aan elkaar getaped, wat op geen andere manier lukte.

Alles al geprobeerd en opgezocht: tussenstukjes, één van de buizen vervangen, maar niks werkt want de buis uit de aanrechtafvoer is uniek in z'n soort en in NL niet gangbaar. Dus nu deze oplossing gekozen, die werkt.
Maar hoe lang ongeveer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

duct tape is tot zekere zin waterdicht, echter ga ervan uit dat als u lekkende buizen aan elkaar taped dat dit altijd een tijdelijke oplossing is. Als u de buizen niet kunt verlijmen zal er altijd speling blijven. Dit is voor de duct tape op den duur funest en zal dan langzaam los laten. Ook zal de duct tape vergaan bij gebruik van ontstoppingsmiddelen (caustic soda of vloeibare ontstoppingsmiddelen). Wat er ook nog kan gebeuren is dat het duct tape tussen de naden van de buizen water opvangt waardoor er een water zak ontstaat. U zegt dat de maten die u nodig heeft om het probleem te verhelpen niet gangbaar zijn in de NL. Mischien moet u eens kijken bij overgangsstukken tussen gietijzer en pvc buizen. dit zijn dikke rubberen manchetten met aan bijde kanten een soort slangenklem. deze kunnen tegen de meeste middelen en gaan lekker lang mee. succes.

Kijk eens naar dit schip gebouwd door de MythBusters. D'r zijn wel een paar rolletjes gebruikt, maar waterdicht is ie......! Toegevoegd na 7 minuten: Trouwens, op de afvoerleiding komt geen druk te staan. Geen fraaie, maar wel een afdoende oplossing!

Echte merk Duck Tape is kostbaar en waterdicht, zelfs langdurig. Er is echter veel nep Duck Tape in de handel welke NIET met echte Duck tape te vergelijken valt. Het verschil is duidelijk, echter Ducktape laat geen lijmresten achter, ook niet na lange tijd. Daarin zit tevens het geheim, de lijm die Duck tape gebruikt laat zich nauwelijks verstoren, terwijl de lijm van imitatie tape als snel uitdroogt en /of chemisch reageert met de ondergrond. Hopelijk kun je hier wat mee, Als je een bijzondere buismaat hebt poog dan eens pvc pijp van iets kleiner dan de juiste maat flink warm te maken en te verbreden. Deze past dan over de oude aansluiting terwijl de andere kant van de nieuwe buis verder met standaard buismateriaal en koppelingen is af te werken. Dat lijkt mij de duurzame oplossing en niet duurder dan een rol echte Duck tape

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100