Wanneer schrijven mensen met potlood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Een potlood is veel sneller U kan het zelf makkelijk nagaan: vergelijk de tijd die u nodig heeft om een taak op een notablok te noteren en de tijd om hetzelfde te doen op een PDA of gsm: het apparaat openen, de toepassing voor notities of taken zoeken, wachten tot de toepassing zich opent, een nieuwe taak creëren, de tekst intikken… 2. Een potlood is goedkoper We hebben ten minste honderden of zelfs duizenden euro uitgegeven aan onze gadgets, de programma’s erop, de internetverbinding, maar bijna alle taken die we op die apparaten uitvoeren kunnen we even goed met een potlood van nog geen euro. Is het werkelijk de moeite om zoveel geld uit te geven? Bovendien dient een potlood ook niet te worden verzekerd. 3. Een potlood is steeds ter beschikking Cloud Software is fantastisch maar werkt enkel indien men een internetverbinding heeft. Uiteraard heeft u een iPhone waar u steeds toegang toe heeft, maar hoeveel betaalt u daarvoor? Het potlood is er steeds en als je het vergeten bent raak je makkelijk aan een ander. 4. Een potlood is altijd opgeladen Heeft u ooit de batterlij van een potlood moeten opladen? 5. Men moet niet leren werken met een potlood Er zijn heel wat toepassingen om taken mee te beheren, en elke toepassing vereist minstens een half uur om alle functionaliteiten te leren kennen. We leerden met een potlood werken toen we nauwelijks enkele jaren oud waren en hoeven nu dus geen tijd te verliezen om ermee te leren werken. 6. Een potlood stimuleert creatief denken Een potlood is het perfecte middel om een hoop ideeën op een groot blad neer te pennen. Een potlood elke dag gebruiken voedt het creatief denken en creëert uw eigen ideeëndoos. 7. Een potlood moet niet worden bijgewerkt Er zal nooit een versie 2.0 zijn van een potlood omdat het al een perfect product is. Er bestaat echter wel een versie 1.1 die een gom heeft om te wissen. 8. Met een potlood heeft u geen scherm nodig Hoeveel uren werkt u voor een computerscherm? Als u minstens een deel van het werk met een potlood doet, heeft u de mogelijkheid om het scherm te verlaten en van houding te veranderen. Een potlood is goed voor de ogen en voor de gezondheid. 9. Het potlood is beproefde technologie De Romeinen en Arabieren bouwden enorme rijken zonder gebruik te maken van computers en iPhones, en Beethoven had niet meer dan een potlood om zijn meesterwerken te componeren. Het potlood heeft zijn waarde al heel lang geleden bewezen.

Bronnen:
http://sereniteit.wordpress.com/2010/04/23...

Wanneer ze een stembiljet invullen of wanneer de pennen op of kwijt zijn.

Als ze iets willen aantekenen wat later weer gemakkelijk kan worden verwijderd. Dan is potlood het handigst, omdat je dat weer kan uitgummen.

Bij het klussen; potlood schrijft beter op hout

als ze het aangenamer schrijven vinden... en in IKEA! :)

Als ze statistieken invullen.

uit ouderwetse gewoonte

Als ze onderwater zijn.

Bronnen:
http://www.google.com/webhp?tab=cw#hl=nl&e...

Ik denk meestal overdag.... Ik weet niet wanneer mensen met potlood schrijven.. meestal in de jongere jaren, om ze te leren schrijven. en nog niet vulpenvaardig genoeg zijn om niet te kliederen. zelf zou ik ook liever met potlood schrijven als er geen vlekloze pen in de buurt is. Ik ben links en veroorzaak vaak vlekken met mijn schrijfhand.

Tijdens examens ? multichoiche vakjes

Als je wilt besparen. Een potlood gaat (op voorwaarde dat je de stift binnenin niet in 100 stukjes breekt door 'm te laten vallen op een harde ondergrond) veel langer mee dan een pen.

Bouwvakkers schrijven dikwijls met potlood, potlood laat je nooit in de steek wanneer men bv aantekeningen maakt op een verticale ondergrond. ( muren ) ;-)

Op de basisschool moet je eerst tegenwoordig goed met een potlood kunnen schrijven voordat je een pen krijgt.

Bergbeklimmers houden hun logboek bij op watervast papier met potlood. Inkt loopt namelijk uit als het vochtig word. onder de douche gebruik ik ook altijd een potlood.

in de winter als ze iets buiten moeten opschrijven en de pen doet het van de kou niet.

Als ik labformulieren invul. Moet verplicht met potlood, althans het invullen van de vakjes.

de Russen in de ruimte, want daar werkt een pen niet zo goed. de amerikanen hadden er iets heel ingewikkels voor bedacht geloof ik.

Als ze geen pen of ballpoint bij zich hebben.

als ze eerst in het klad willen oefenen als de tekst bevalt pak je een ballpoint en doe je dat in het net ik pak nooit een pen voor officiële stukken als er water erop valt ben je je tekst kwijt

om te schetsen, als je bijvoorbeeld naar model gaat tekenen of om voorschetsen te maken voor een schilderij...

Mensen gebruiken een potlood als ze iets moeten tekenen of schrijven waarvan ze niet zeker weten of het goed is. Er zijn namelijk potloden waarmee je heel licht kan tekenen. Voor een tekening kan je eerst schetsen met een potlood en daarna met pen. Als het dan fout is kan je het nog veranderen.

wanneer ze geen zin hebben om te schrijven met een pen

voornaamste redenen: Als ze iets moeten teken waarom? Omdat potlood meer een fijnere schrijft waardoor je dus kleinere lijnen kan tekenen en dus meer details kan tekenen. Als ze niet zeker zijn Als men iets opschrijft maar men niet zeker weet of het juist is als het niet klopt kan men het nog steeds wegvegen met gum handig!!!. Op bepaalde materialen schrijft inkt niet zo goed : Op hout en sommige plastieken kan je moeilijk schrijven met inkt maar met een potlood wel.

Mensen met een minder duidelijk handschrift schrijven ook vaak met HB-potloden. Een potlood heeft een ander soort weerstand op papier dan normale pennen. Deze weerstand is veel beter de voelen in de vingers en daarom ook veel beter bij te sturen. Mensen die met een pen de hele tijd uitschieten (uiteraard minieme stukjes) met een moeilijk leesbaar schrift tot gevolg kunnen vaak leesbaarder schrijven met een potlood. - Dit geldt overigens alleen als het een scherp geslepen potlood is met een dunne punt, anders wordt de leesbaarheid weer te niet gedaan door het feit dat de letters zelf erg "dik" worden geschreven.

je schrijft iets met potlood als je iets moet opschrijven maar je weet het nog niet zo heel erg zeker , als je het dan fout hebt dan kan je het gewoon weg gummen maar ook als je eventjes geen pen bij de hand hebt of als je aan het tekenen bent en je schrijf je naam ofzo erop dan doe je dit ook meestal met potlood, of natuurlijk als je potlood fijner vind schrijven dan een pen

als hij/zij niet zo goed kan schrijven jhaa ik bedoel als die te slordig is en hij moet dat dan met pen doen snap je?

Als een pen niet voldoet.

Ik ben woonachtig in Zweden en heel veel mensen schrijven met een vulpotlood. Waarom? Omdat je het kan uitgummen of omdat het milieuvriendelijk is? Op seminars etc. krijg je hier ook altijd een vulpotlood. Natuurlijk wordt er ook met pen geschreven, maar ik denk omdat het licht is, uitgumbaar is en niet vlekt?

Gewoon als je je pen kwijt bent!

De Amerikanen hebben eind vorige eeuw miljoenen uitgegeven om een balpen te maken die ook in de ruimte kon schrijven omdat wegens de gewichtloosheid de inkt niet naar de bol van de pen liep maar gewoon bleef hangen (heb je trouwens ook als je met een balpen ondersteboven wil schrijven). De Russen deden dat veel eenvoudiger en schreven met potlood

Met : Wiskunde. Techniek Tekenen Schetsen

Ik schrijf altijd met (vul)potlood, omdat ik dat veel prettiger vind. Komt omdat ik al vanaf de lagere school een pen verkeerd vasthoud.

als je iets niet zeker weet dan kan je het altijd nog uitgummen. En als je geen pen meer hebt dan kan je dus een potlood gebruiken

Sommige mensen vinden dit prettiger schrijven dus die schrijven dan altijd met potlood.

Moest je bedoeld hebben 'Van wanneer',heb ik hier een 'n beetje info: In de zestiende eeuw werden er in de vallei van Borrowdale, in het Lake District in het noorden van Engeland, brokjes van een onbekende zwarte stof gevonden. Hoewel het mineraal eruitzag als steenkool, verbrandde het niet; en het liet een glimmende, zwarte, makkelijk weg te vegen streep achter op een schrijfoppervlak. Aanvankelijk had de stof allerlei namen, zoals zwart lood, potleuët en pottelood. Omdat het vettig aanvoelde, omwikkelden mensen brokjes en staafjes ervan met schapenvacht of band. Niemand weet wie er op het idee kwam om zwart lood in houten hulzen te doen, maar tegen 1560 hadden de eerste potloden hun weg gevonden naar het Europese continent.

Wanneer ze niet met pen schrijven

in de ruimte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100