Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een garantie op een andere naam geldig?

Als ik een tweedehands toestel, in dit geval een fototoestel, koop en de garantie is nog niet verstreken, kan ik daar dan nog gebruik van maken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
3.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Garantie is een soort ‘extraatje’ als aanvulling op je wettelijke rechten. Het voordeel is de koper tijdens de verkopers/fabrieksgarantieperiode niet hoeft te bewijzen dat hij het artikel op de juiste manier heeft gebruikt. Een verkoper/fabrikant is niet verplicht fabrieksgarantie aan te bieden. Daarom kan hij zelf de garantievoorwaarden bepalen. Die voorwaarden kunnen echter nooit afbreuk doen aan de wettelijke rechten van de koper. En de wettelijke garantie blijft verbonden aan het product, dus ook voor de tweedehands koper. Een tweedehands koper kan de verkoper dus ook aanspreken, niet op grond van de verkopers/fabrieksgarantie, maar op grond van de wettelijke garantie. Wel zal het voor de tweedehands koper moeilijker zijn de verwachtingen die hij van het artikel mag hebben te onderbouwen en zal het lastiger te bewijzen zijn dat hij het artikel niet verkeerd heeft gebruikt (je weet immers niet wat voorgaande eigenaars ermee hebben gedaan).
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Soms is garantie overdraagbaar en soms niet. Dan moet je die garantievoorwaarden lezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding