wat is de leeftijdgrens voor een minderjarige aanspreken met Meneer of mevrouw ?

Wat is de minimale leeftijd waarop ze jongeren met Meneer of mevrouw aanspreken denkend aan mediamarkt ketens en mac donalds waar ze dat zo gewoon vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze grens is sterk aan het vervagen. Er is geen grens meer. Steeds meer grote bedrijven gaan over tot je en jou en gebruiken nooit meer u. Net zoals veel kinderen geen u meer zeggen tegen hun ouders. Het u zeggen tegen klanten geeft afstand. Het" je" zeggen geeft eerder een vertrouwelijke sfeer, dus goed voor de omzet. Tijden veranderen onze taal ook en wel heel snel.

Daar is niet speciaal een leeftijdscriterium voor maar er gelden wel andere criteria. De volgende criteria zijn ontleend aan de etiquetteregels rond tutoyeren: die zijn naar mijn mening 1 op 1 toepasbaar op iemand aanspreken met de voornaam of met meneer/mevrouw. Je gebruikt meneer/mevrouw als het gevoel hebt dat sprake is van duidelijk statusverschil en in officiële en formele situaties. Bij winkelpersoneel is sprake van een formele situatie: het personeel is er ter wille van de klant en spreekt die dus aan met meneer/mevrouw zodra die klant handelingsbekwaam is en geacht mag worden de aankoop zelfstandig te mogen doen zonder instemming van ouder of voogd. Dat is zodra zij meerderjarig zijn ofwel 18 of ouder.

Bronnen:
Ditzhuyzen, R. van. Hoe hoort het...
https://www.consuwijzer.nl/thema/koop-dien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100