Kun je bij de Scapino je geld terug krijgen als je een product niet wilt?

Ik heb een paar schoenen gekocht als cadeau, maar deze bevielen niet. Ik vroeg me af of het mogelijk is om mijn geld terug te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel (aankoop via Internet) Van toepassing op www.scapino.nl ARTIKEL 3 - TOEPASSELIJKHEID 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument. ARTIKEL 7 - VERPLICHTINGEN VAN DE CONSUMENT TIJDENS DE BEDENKTIJD 1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. 2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1. 3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt. Indien u dus voldoet aan artikel 3 punt 1 hebt u het recht de schoenen in de originele verpakking terug te sturen. Bij aankoop in een Scapino winkel kunt u het product in originele en onbeschadigde staat (in de bijbehorende verpakking) terugbrengen met de aankoopbon. Bij veel winkels kunt u binnen een bepaalde tijd het product ruilen. Maar dit mag alleen als u het product niet gebruikt hebt en als het niet beschadigd is. Kunt u geen ander product vinden dat u wilt hebben? Dan krijgt u soms een tegoedbon. Bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug. Dat moet dan wel binnen een bepaalde tijd. Op de kassabon staat meestal voor welke datum u het product kunt terugbrengen.

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/thema/een-produ...
https://www.scapino.nl/algemene-voorwaarde...

Ruiling/retounering: Is het in de winkel gekocht? Dan kun je binnen 14 dagen het in originele staat terugbrengen. Je krijgt je geld terug. Via internet? Dan moet je de producten + je factuur meenemen naar de winkel. Daar kan het dan retour worden genomen. Vanwege veiligheid krijg je je geld meestal terug via je bank (bij afterpay ALTIJD via bank.)

Bronnen:
medewerker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100