waarom zijn in E-shops van doe-het-zelf-zaken niet gewoon alle artikelen te koop?

Hubo, Brico, Gamma... de doe-het-zelfwinkels pakken uit met een E-shop. Vaak voor omvangrijke artikelen. Toch is daar - qua omvangrijke artikelen - niet alles verkrijgbaar. Zo verkoopt Brico maar één soort douchescherm via de E-shop, en voor al de rest moet je naar de winkel.
Ook kan je er niet voor alles terecht als je "meer info" wil en het formulier voor "vragen" invult. Ik merkte dat toen in siergrind wilde bestellen bij Gamma. Hoewel het verkrijgbaar is bij E-shop, moet ik toch naar de winkel als ik meer info wil. En zaken als beton, bakstenen etc. moet je altijd gaan bestellen in de winkel hoewel dit toch ook zwaar en omvangrijk is.
Ik de winkel betaal je hogere leveringskosten, plus is het wel comfortabel als je vanuit je zetel grotere stukken kan bestellen.
Wat zit hier achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel bouwmarktketens zijn franchise ondernemingen. Dat wil zeggen dat het franchise filiaal een eigenaar heeft en onder de naam van bijvoorbeeld Gamma mag opereren. Als alles in de webshop te koop zou zijn, zou dit klanten weghouden van de fysieke winkels en dat is een direkt verlies voor de winkel bij jou in de buurt. Ik kan me dus zo voorstellen dat de franchisers een groter assortiment in de webshop zullen tegenhouden. Bovendien werkt een bouwmarkt net als een supermarkt. Je gaat voor een rolletje afplaktape en komt met een tas vol gereedschap weer thuis. Het fysiek winkelen maakt mensen 'hebberig'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100