wat doet TNT met pakketjes die niet aankomen?

Soms hoor ik over pakketjes die verzonden worden, maar niet aankomen. Wat doet TNT daarmee en wat is meestal de reden van niet bezorgen?

Toegevoegd na 2 dagen:
De antwoorden zijn leuk, maar geven me nog geen inzicht in waar de pakketjes blijven. Er zullen ongetwijfeld ook pakketjes van de band gehaald worden waar iets mee aan de hand lijkt te zijn. Is daar bij TNT een afdeling voor? Ik zie mensen voor me die spannende pakketjes openmaken....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms worden briefstukken simpelweg bij het verkeerde adres naar binnen gegooid door een slapende postbode (Ohnee, moet nu eigenlijk Postbezorger zeggen). Als je buren hebt die dit niet naar de geadresseerde brengen is het dus weg. Je wilt niet weten hoevaak ik verkeerde post krijg

Het adres kan niet bestaan en als dan ook nog eens de afzender er niet op staat of niet meer leesbaar is (mensen vergeten wel eens dat sommige stiften vlekken in de regen) dan is het pakketje onbestelbaar. PostNl kan het dan nog wel open maken om te zien of daar ergens een adres op staat en anders slaan ze het een poosje op. Op zich komt dit weinig voor omdat je een pakketje moet afgeven bij een balie en dan komt er een sticker op met alle gegevens. Dit kan wel zo gaan bij pakketjes die wel in de brievenbus passen. Pakketjes kunnen ook gestolen worden uit fietstassen, verkeerd bezorgd worden (en degene die de deur open deed of een pakketje op de mat vindt gooit het weg of houdt het zelf) of gewoon zoek raken in het proces maar dan komen ze vaak na een poosje wel weer boven (een dunne enveloppe in een zak kan zo natuurlijk wel weken onderop liggen). Ja, er werken rotte appels bij de post, zoals bij elk bedrijf dus soms zal er wel eens wat verdwijnen maar meestal zijn er andere redenen. Toegevoegd na 2 dagen: Na je aanvulling: als er VERDACHTE pakketjes zijn worden die door de EOD opengemaakt, als er verder niets met het pakketje aan de hand is wordt dat niet van de band gehaald en open gemaakt. Waarom zouden ze? Alleen als ze geen adres meer kunnen lezen maken ze het open om te kijken of het nog ergens heen kan. Ik heb wel eens levende dieren bezorgd in plastic bakjes in een veel te slecht afgesloten kartonnen envelopdoosje. Er kwam ook altijd zaagsel uit. Ik heb er over geklaagd en ze zijn het gaan uitzoeken, het was voer voor bepaalde exotische dieren maar je mag geen levende dieren versturen en al helemaal niet in zo'n slechte verpakking. Toen werd contact opgenomen met de verstuurder en de geadresseerde. Wat voor soort pakjes bedoel je dan nu nog?

Als er een pakketje wordt aangeboden op een adres waar niemand thuis is, dan wordt aan de buren gevraagd of ze het willen aannemen. Doen deze buren dat en wordt het dan niet of niet op het goede adres bezorgd dan is het pakketje weg. Als afzenders niet thuis zijn, dan gaat het terug naar het postcentrum en wordt het de dag daarna of enkele dagen laten toch nog aangeboden. Soms verdwijnen ook wel brieven of pakketjes die worden gestolen en zo zijn er nog wel meer dingen denkbaar dat een brief of pakketje niet op de juiste tijd en plaats wordt bezorgd. Toegevoegd na 1 dag: Er zullen echt wel pakketjes verdwijnen waar de bezorger geen weet van heeft. Meld dit dan bij TNT evt. via het postkantoor of rechtstreeks.

Bronnen:
Heb zelf een tijdje bij TNT pakketten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100