Zijn er in Duitsland ook kwaliteit supermarkten net zoals bij ons de Albert Heijn er is?

Of iig andere supermarkten dan Lidl, Aldi en Netto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duitsland kent wel degelijk kwaliteitssupermarkten. Neem bijvoorbeeld Globus. Enorm groot, het doet bijna Amerikaans aan. Veel gewone spullen, maar juist omdat ze zo enorm veel vierkante meters hebben, vind je in het enorme assortiment ook producten van echt hoge kwaliteit. De eigen slagerij levert vlees dat je in Nederland nauwelijks kunt kopen, zeker niet voor die prijs. Hetzelfde geldt voor de eigen bakkerij. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, en ze weten waar ze het over hebben. Een ander voorbeeld is Karstadt. Veel Nederlanders denken dat dat een soort warenhuis is, waar veel kleding wordt verkocht en ook nog wat elektronische apparaten; zeg maar een soort V&D. Maar ze hebben ook een supermarktafdeling, die vaak onder de naam Perfetto opereert. Meestal vind je die in de kelder. Daar moet je moeite doen om iets van gewoon gemiddelde kwaliteit te vinden: bijna alles is er van echt zeer hoge kwaliteit. Groenten, fruit, vis, vlees, wijn, specerijen, pasta, noem het maar op: allemaal prima spul, echt een aanrader. Ga je echt voor de kwaliteit, kies dan voor Karstadt (Perfetto). Hecht je ook veel belang aan een zeer uitgebreide keuzemogelijkheid, kies dan voor Globus.  

Bronnen:
http://www.globus.de/
http://www.karstadt.de/Perfetto/k/?kid=901...

In Duitsland heb je o.a. de volgende supermarkten. Over kwaliteit valt natuurlijk te twisten, niet iedereen vindt AH altijd beter dan bijv. Lidl of Aldi. Duitsland Aldi (Aldi Nord en Aldi Süd) Edeka Extra Familia Hit HL-Markt Kaiser's Kaufland Krone Lidl Marktkauf Minimal Netto Norma Penny Plus Real Reichelt Rewe Safeway Sky Markt Tengelmann Tip Supermarkt K&K - Klaas & Kock Neukauf Toegevoegd na 1 minuut: Ik ben veel bij Penny, Rewe en Edeka geweest, en kan bij allemaal prima artikelen vinden. Niet alles, maar dat geldt voor elke winkel...

In Duitsland zijn de supermarkten niet te vergelijken met de Albert Heijn. Qua service, kwaliteit en assortiment is de AH ze allemaal de baas. Duitsers zijn daar ook niet zo jn geinteresseerd. Het moet goedkoop en veel. Als ik toch een supermarkt moet noemen, dan komt ReWe een beetje in de buurt. Ook Kaufmarkt is goed, maar die hebben vooral veel van hetzelfde.

Ik vind de kwaliteit in alle supermarkten zeker zo geod als bij AH, maar elke keer als ik in Duitsland ben, kijk ik uit naar de gespecialiseerde delicatessen zaken en vooral de bakkerijen die ik niet te vergelijken vind met nederland. Ik vind ook dat jun verpakte spul beter is dan Nederlands blikgoed. Hierbij niets kwaads over AH. Samen met Aldi zijn dit mijn twee winkels in NL.

Mijn ervaring is dat de Aldi in Duitsland behoorlijk goede kwaliteit levert en veel keus heeft; naar mijn mening beter dan Albert Heijn. Je moet dan wel wat verder Duitsland in, dicht bij de Nederlandse grens is de Aldi ongeveer zoals in Nederland qua sortering.

In Duitsland heb je ook idd de Lidl en Aldi, maar ook Rewe en diverse andere supermarkten.. Ligt een beetje aan welke regio je bent in Duitsland

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100