Wat is Relais Colis (Vinted) en waarom retourneert dit bedrijf een pakketje wat ik besteld heb?

Op Vinted heb ik iets gekocht, met als verzendoptie Mondial Relay. Nu staat er bij de informatie van het volgen van het pakketje dat het verzonden wordt via Relais Colis. Ik kan nergens vinden waar het bezorgd wordt en als ik het pakketje volg, staat er in het frans dat mijn pakketje geretourneerd wordt naar de verkoper. Als ik bij de chat op Vinted kijk staat er echter dat mijn pakketje nog onderweg is. Wat is Relais Colis en waarom retourneren ze een pakketje zonder mijn toestemming?

Alvast bedankt voor het antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Votre Relais Colis betekent: Uw Relay Pakket Ik heb geen idee waarom het teruggestuurd word maar ze zijn op het moment heel erg aan het klungelen met de internationale postpakketten. correctie: Er staat dat de adresse de livraison (afleveradres) uw relais colis is. En een Relais Colis is een afhaalpunt voor pakketpost. Dus omdat jouw huisadres onbekend is als Relais Colis punt gaat het waarschijnlijk terug naar de afzender.

Toegevoegd op 09 december 2020 15:01: tekst

Zelf verkoop en koop ik ook geregeld spullen (veelal kleding) via Vinted. Ook Mondial Relay gebruik ik vaak als ophaalpunt. Veel mensen uit Frankrijk vragen of ik wil verzenden met Mondial Relay (van punt naar punt). Je weet vast ook dat Vinted alleen een tussenpersoon is. De verkoop gaat tussen jou en de verkoper. Mondial Relay is wel betrouwbaar. Alleen zijn er momenteel veel problemen door Corona. Als ik deze status bekijk (afbeelding), is jouw pakket inderdaad geretourneerd aan de verkoper. Verder ziet alles er prima uit: Er staat: Volg uw pakket. Dat het om 1 pakketje gaat, met het traceernummer, dat is aangemeld op 2/12, en dat het bezorgd wordt op jouw afhaalpunt. Waarom het dan terug is gestuurd? Enkele oorzaken: Indien een pakketje te lang blijft liggen op 1 punt (bijvoorbeeld het punt waar de verkoper het heeft afgegeven) wordt het teruggestuurd naar de verkoper (meestal huisadres). Dit adres staat op de bon die op het pakje wordt geplakt. Het pakketje is beschadigd en wordt weer teruggestuurd naar de verzender. Jouw afhaalpunt is niet juist opgeslagen, is gesloten..... Allemaal eventuele redenen. Wat je kunt doen. Op de site van Vinted, kun je zien waar het pakketje gestrand is. Stuur de verkoper een berichtje. Zoek contact met Vinted (is een i waar je op kunt klikken), schrijf een mail, antwoorden altijd. En...wees gerust, de koper wordt beschermd door Vinted. Je krijgt altijd je geld terug. Heb je vragen, laat het weten. Ben echt al redelijk lang actief op Vinted.

Ik ben benieuwd wat er nou gebeurt is heeft u het pakket alsnog ontvangen of is het pakket inderdaad geretourneerd. Heb namelijk precies dit zelfde probleem

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100