Betaald Paypal me terug wanneer een waardevol pakket, met minder waarde op de doosgeschreven, wanneer het verloren gaat?

Ik wil iets bestellen online met een waarde van 345$, voor deze prijs is het echter niet te vinden in de EU, als het hier zelfs te vinden IS! Maar een probleem is de invoerrechten: Die zijn +-1/3 van de prijs en dus meer dan 100$ en dan nog eens de verzending erbij.

Als ik met de verkoper kan afspreken dat hij/zij op de doos zet dat het een mindere waarde heeft bv 100$, dan zou ik veel minder invoerrechten moeten betalen. Maar als mijn pakketje verloren of beschadigt geraakt op weg naar hier (dus als ik het kapot of niet aankrijg), heb ik dan nog Paypal bescherming of niet? M.a.w. kan ik mijn geld nog terugvorderen van Paypal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Paypal kan niet zien wat er op de doos staat. De bescherming houdt de $ 345,- + verzendkosten (dus je via Paypal betaalde bedrag) in. Die krijg je dus terug als het pakje verloren gaat. Het lijkt me een groter probleem als de douane je pakje controleert en ziet dat de aangegeven waarde niet klopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100