Mag een bedrijf mij een schikkingsvoorstel doen terwijl ik nog garantie heb?

Mijn videokaart (Nvidia GTX 670 DCII OC) is kapot gegaan en heb ik opgestuurd voor analyse en eventuele reparatie. De reparateur zegt dat de kaart kapot is en het voor hun niet de moeite waard is hem te repareren of te herplaatsen met een nieuwe (zelfde GTX 670) kaart.

Ze hebben mij een voorstel van €160.- gedaan terwijl mijn kaart ruim €300.- kostte! Mag dit en welke rechten heb ik? Uiteraard ga ik dit gierige bedrag niet accepteren.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het bedrag niet gaat accepteren, waarom vraag je dan wat je rechten zijn? Je moet het zo zien. De 670 is nu (als hij nog zou bestaan) ongeveer die prijs waard. Als ze jou zouden willen compenseren zouden ze dus naar de winkel gaan en een 670 kopen voor die prijs en hem jou opsturen. Netjes toch? Jammergenoeg is deze er niet dus dat is geen optie. Sturen ze jou 160 euro op, kan je iets vergelijkbaars kopen. Stel dat je wat tekort komt dan is dat nog reeel, je hebt immers ook 2 jaar van dat product gebruik gemaakt. http://tweakers.net/pricewatch/310804/asus-gtx670-dc2-2gd5.html Toegevoegd na 3 minuten: Het antwoord is dus "Ja".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100