Https ipv http geeft foutmelding voor mijn site, wat moet ik doen?

Ik heb een internetpagina in Hongarije met het adres www.fruktar.hu.
Vrienden van ons krijgen deze pagina niet, omdat hun browser automatisch https kiest ipv http. Dit kan ik overschrijven met http en dan is er geen probleem. Maar verschillende andere mensen hebben ook gezegd dat ze problemen hebben. Ik heb een paar vragen:

De https geeft een foutmelding omdat ik hier geen veiligheidscertificaat heb geiinstaleerd. Als ik toch verder ga krijg ik een pagina van mijn provider met informatie over een stad in Hongarije en nog wat dingen, met mijn fruktar adres erin (https://www.fruktar.hu/cgi-sys/defaultwebpage.cgi)
Is dit een probleem van mijn provider?
Zij beweren van niet.
Wat kan ik doen? Kan ik op de een of andere manier instellen dat mensen die hierop zoeken moeten worden doorgestuurd naar de http?
Als ik een adres gekocht heb is de https dan ook automatisch van mij?
En als laatste, als ik veilig betaalverkeer wil in mijn webshop op het http adres, heb ik de https dan nodig?

Hartelijk bedankt voor uw antwoord, dit kost me nu al dagen en veel telefoontjes en ik kom niet verder!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is inderdaad geen probleem van de server, het is ook vreemd te noemen dat jouw vrienden hun browser instellen om https te kiezen boven http, zij zullen dit probleem veel vaker tegenkomen als dit zo is. Het beste wat je kunt doen is een 301 redirect aanmaken in je .htaccess voor https aanroepen. Zie voor meer info deze website https://sites.google.com/site/onlyvalidation/page/301-redirect-https-to-http-on-apache-server

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100