Waar kan ik een (bij KvK geregistr.) webshop aangeven voor illegale handel?

Ik heb vandaag een site bezocht en schrok nogal. De site verkocht neppe Beats by Dr. Dre, automatische messen en nog veel meer andere illegale producten. Nu is dit niet iets nieuws op internet natuurlijk maar het bleek zelfs dat het bedrijf voorkomt in het handelsregister van de KvK.

Kan ik hier ergens een melding van maken waardoor deze site uit de lucht gehaald kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je zelf niet door de webshop bent opgelicht, kun je geen aangifte doen. Wel kun je bij het Meldpunt Internetoplichting (via https://www.mijnpolitie.nl/if.shtml) melding maken van mogelijk strafbare feiten waaraan de webshop zich schuldig maakt. Via die website kun je ook checken of een verkoper/webshop bij de politie als oplichter bekend staat. Daarvoor moet je wel inloggen met je Digid. (zie bron 1). Ook is het handig om even te controleren of het KvK-nummer dat de webshop vermeldt een valide nummer is. Het komt regelmatig voor dat malafide shops een KvK-nummer van een totaal ander bedrijf vermelden. Mocht je dat ontdekken, dan is het wel zo netjes om even het bedrijf wiens gegevens misbruikt worden in te lichten, zodat die aangifte kunnen doen.

Bronnen:
http://www.opgelichtopinternet.nl/faq/#122
https://www.security.nl/artikel/44071/Secu...

Wat illegaal is, is niet altijd even duidelijk. En ook niet altijd even illegaal. Zo mag je bepaalde wapens absoluut niet bij je dragen, maar mogen ze wel worden verkocht. En mag je best nepproducten verkopen, als maar duidelijk is dat het nep is. (En dat is het blijkbaar). Als je echt denkt dat het niet in de haak is, kun je gewoon - zoals van alle misdrijven - aangifte doen bij de politie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100