Wat is het verschil tussen Vooraf overmaken & iDeal?

Ik wilde laatst iets op een site bestellen, en toen stond er dat je kon kiezen tussen 'Vooraf overmaken' & 'iDeal'. Voor iDeal werd €0,50 extra gerekend. Nu vroeg ik mij af wat het verschil was.

Groetjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vooraf overmaken gaat met internetbankieren, dus net zoals dat je geld overmaakt naar je ouders of iemand anders of wat dan ook. Het duurt soms wel een dag of 3 voordat het op de rekening van de ander staat en dan moeten ze daar ook nog op gaan kijken of jij al gestort hebt. Via iDeal is het meteen geregeld en weet het bedrijf meteen dat je betaalt hebt en kan dan bijvoorbeeld ook het product dezelfde dag nog versturen. Met overmaken weet je nooit zeker dat de ander het al heeft overgemaakt tot je het via je bankrekening/internetbankieren hebt gecheckt. Meestal is iDeal gratis, het is ook sneller en makkelijker.

Wanneer je het bedrag vooraf overmaakt, wordt er eerst gewacht tot de betaling binnen is, voor ze het product verzenden. Wanneer je met Ideal betaald, wordt het meteen van je (bank/giro) rekening geschreven en staat Ideal garant dat het bedrag betaald is, waardoor de verzending van het product meteen wordt geregeld. Uit eigen ervaring kan ik Ideal aanraden. Het is snel, makkelijk te gebruiken en veilig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100