Wat betekent het als er bij een webshop "bezorgadres" en "factuuradres" staat. Als ik met iDeal betaal, wat betekent het factuuradres dan?

Ik dacht dat dat alleen van toepassing was als je ter plekke betaalt. Of is dit heel iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het bezorgadres is het adres waar het pakje daadwerkelijk naar toe gaat. Factuuradres is het adres van degene die betaalt. Dus als je een kadootje wil geven, is dit handig.

Het factuuradres is het adres waar de factuur heen gaat. Het afleveradres is het adres waar het pakje feitelijk wordt bezorgd. Je kan het dus laten bezorgen op je werk ( als je weinig thuis bent bijvoorbeeld) De factuur wil je echter gewoon thuis hebben. Deze dient namelijk ook als garantiebewijs

Als je met iDeal betaalt, wordt er vaak nog een bevestiging van je betaling verstuurd naar het factuuradres.

Dit is met name voor bedrijven. Wij bestellen ook dingen voor klanten, die we bij hen thuis laten afleveren. Uiteraard is het niet de bedoeling dat zij onze inkoopfacturen zien. Bovendien moet, om de voorbelasting btw af te kunnen trekken, de factuur aan ons bedrijf gericht zijn. Ook bij vooruitbetaling, en dat doe je via Ideal, kan het factuuradres dus afwijken van het afleveradres, en wordt dat vermeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100