Is www.buythistoday.nl een betrouwbare webshop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie geen keurmerken op de winkel staan. En ook geen reviews en beoordelingen van klanten. Hoewel dat ook eigenlijk niets meer zegt vandaag de dag. Verder doet de site wat amateuristisch aan, helemaal omdat er veel pagina's nog niet af zijn. Ik denk dat de enige manier is om er achter te komen of het om een bonafide webshop gaat, is er iets bij te bestellen. Waarschijnlijk is het gewoon een hobby van die of gene om een webshop te maken; ook gelet op de gratis software en templates waarmee de site is gemaakt.

Het komt mij meer over als een onprofessionele shop dan een onbetrouwbare. Fraudeleuze sites zien er meestal veel mooier uit dan deze. Het thuisadres van de ondernemer is ook te vinden door slim te googelen, dat zie je bij fraudesites ook niet zo snel gebeuren. Jammer is dat het geen webwinkelkeurmerk heeft en dat link naar de algemene voorwaarden werkt niet. Je kunt de shop even opbellen voor de zekerheid. Een stukje direct contact geeft vaak beter beeld van met wie je te maken hebt. Of ga even langs het kantoor als je toevallig in de buurt van Grave woont. Buythistoday is onderdeel van Handelsonderneming Dibbets volgens de kvk. Ze draaien nog een shop: outlettoday.eu. Ook dibbets.nl is van hun, wellicht nog meer sites.

Je kunt er ook voor kiezen om een bestelling onder rembours te bestellen, dan hoef je pas te betalen wanneer het wordt bezorgd. In de AV staat dat je dan € 5,- extra betaalt. Als je het niet helemaal vertrouwt zou ik voor deze optie gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Correctie: dit staat niet bij de AV, dit staat onder "Bestellen en betalen"

Wij werken samen met een groot aantal vergelijkbare sites, echter nog niet met buythistoday.nl. Wij hebben in het algemeen erg goede ervaringen met de andere sites. Toegevoegd na 22 minuten: Op webshopregister.nl vind je de adresgegevens van deze webshop (zie link), dat geeft vertrouwen. Er is ook een emailadres, schrijf ze toch gewoon even een email. Een betrouwbare webwinkel zal zo'n vraag zeker serieus nemen. De site ziet er eigenlijk heel redelijk uit. Strak en overzichtelijk. Natuurlijk duurt het een tijdje voordat ze hun site helemaal optimaal hebben. Mischien dat ze juist prioriteit leggen bij de kwaliteit van hun diensten. Natuurlijk is het nog geen groupon.nl of groupdeal.nl, maar uiteindelijk geldt: hoe meer aanbiedingen en korting hoe beter. Toch? :-) Er zijn intussen dagaanbiedingen en kortingsacties van heel veel aanbieders. Het probleem daarbij is wel dat het veel tijd kost om al die sites in de gaten te houden. Je wilt natuurlijk niet net die ene ideale deal missen.

Bronnen:
http://idealr.nl/landelijke-deals
http://www.webshopregister.nl/Warenhuizen/...

De website bestaat volgens whois - sidn lookup al sinds 26 november 2009. Adresgegevens staan er gewoon bij. Ik heb er geen ervaring mee, maar het is in ieder geval geen website die pas geregistreerd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100