ik heb uitslag

wat moet je doen als je juist je benen hebt ge epileert
er er komen rode bolletjes op mijn been te staan
hoe zorg je er voor dat ze zo rap mogelijk verdwijnen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gelijk na het epileren koude doeken erop leggen of onder een koude douche afspoelen. Daarna insmeren met een milde bodylotion. Doordat een epilady de haartjes eruit trekt, raakt je huid geïrriteerd. Het trekt vanzelf wel weg, maar kan soms dagen duren. Voortaan gelijk met koud water kalmeren.

Die rode bultjes kunnen ook ingegroeide haren worden. Die rode bultjes krijg je ook als je veel tegen de haargroei in scheert. En wat ik een keer gelezen heb, een theezakje natmaken en erop deppen ;) Succes!

Meestal helpt het om met een zacht scrub washandje de benen ligt te masseren. Dit helpt tevens tegen ingroeien van haartjes. Mocht je toch nog rode bultjes krijgen dan is dit goed te voorkomen door direct na scheren (baby)zalf met zink er op te smeren. Werkt ook goed voor de bikini lijn.

Bronnen:
Eigen ervaring

Het ergste is waarschijnlijk binnen het uur al weer verdwenen, de rest binnen twee dagen. ( uitzonderingen daargelaten) Als je regelmatig op deze manier blijft ontharen dan zullen de rode bultjes steeds minder en kortdurender zijn. Ter verzachting kun je er idd één van bovengenoemde smeerseltjes op doen. Succes!

Wat ook eventueel kan helpen is talkpoeder op strooien direct na het epileren.. Het verzacht en koelt af.

Misschien dat scheren beter werkt? Dan wel met een goede scheerschuim. Ik heb weleens gehoord dat het aanbrengen van talkpoeder helpt, want het zijn irritatieplekjes. Maar daarmee verdwijnen ze niet rap, het verzacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100